Množství na 2 plechy
Ovesné vločky opékejte asi 2 – 3 minuty nasucho na pánvi. Získají díky tomu lehce oříškovou chuť. Dávejte pozor, abyste vločky nespálili. Měly by být maximálně jen lehce dozlatova.
Lískové oříšky opražte také nasucho na pánvi, a to do té doby, než začne slupka praskat a odlupovat se. Až ořechy trochu zchladnou, mněte jimi v dlaních, aby se slupka oloupala. Pak nasekejte najemno spolu s mandlemi.
Sušené ovoce nakrájejte nadrobno a smíchejte s ořechy a vločkami.
V hrnci zahřejte mléko, máslo a med. Horkou směsí přelijte sypkou směs a míchejte asi 3 minuty, aby se tekutina rovnoměrně vsákla. Uhlaďte vařečkou a nechte odpočívat asi 10 minut.
Směs nanášejte na plech vyložený pečicím papírem. Můžete to zkusit lžičkami, nejlépe to ale jde navlčenýma rukama. Směs se umačkávejte do kompaktních placiček.
Pečte při 160 °C cca 25 minut dozlatova. Nechte vychladnout.
Spodní stranu potírejte rozpuštěnou čokoládou a nechte zaschnout. Skladujte v uzavřené krabičce v chladu. Vydrží tak 1 – 2 týdny.