Bezlepkové marokánky

  • Typ receptu: Bezlepkové, Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 60 min.
  • Množství: 2 porce

Ingredience

  • 100 g vločky ovesné jemné bezlepkové BIO PROBIO
  • 40 g ořechy lískové celé BIO PROBIO
  • 40 g mandle celé BIO PROBIO
  • 30 g švestky sušené
  • 30 g meruňky sušené nesířené
  • 40 g rozinky BIO PROBIO
  • 200 ml mléko
  • 40 g máslo
  • 60 g med
  • 1 ks čokoláda hořká 85% kakao BIO LIEBHART'S

Množství na 2 plechy

Ovesné vločky opékejte asi 2 – 3 minuty nasucho na pánvi. Získají díky tomu lehce oříškovou chuť. Dávejte pozor, abyste vločky nespálili. Měly by být maximálně jen lehce dozlatova.

Lískové oříšky opražte také nasucho na pánvi, a to do té doby, než začne slupka praskat a odlupovat se. Až ořechy trochu zchladnou, mněte jimi v dlaních, aby se slupka oloupala. Pak nasekejte najemno spolu s mandlemi.

Sušené ovoce nakrájejte nadrobno a smíchejte s ořechy a vločkami.

V hrnci zahřejte mléko, máslo a med. Horkou směsí přelijte sypkou směs a míchejte asi 3 minuty, aby se tekutina rovnoměrně vsákla. Uhlaďte vařečkou a nechte odpočívat asi 10 minut.

Směs nanášejte na plech vyložený pečicím papírem. Můžete to zkusit lžičkami, nejlépe to ale jde navlčenýma rukama. Směs se umačkávejte do kompaktních placiček.

Pečte při 160 °C cca 25 minut dozlatova. Nechte vychladnout.

Spodní stranu potírejte rozpuštěnou čokoládou a nechte zaschnout. Skladujte v uzavřené krabičce v chladu. Vydrží tak 1 – 2 týdny.

Nakoupit suroviny

Meruňky nesířené 200 g BIO PROBIO

Meruňky nesířené 200 g BIO PROBIO

100 Kč
Čokoláda hořká 85% kakao 100 g BIO LIEBHART'S

Čokoláda hořká 85% kakao 100 g BIO LIEBHART'S

89 Kč
Rozinky 200 g BIO PROBIO

Rozinky 200 g BIO PROBIO

44 Kč
Vločky ovesné jemné bezlepkové 500 g BIO PROBIO

Vločky ovesné jemné bezlepkové 500 g BIO PROBIO

78 Kč
Vybrat vše