Bezlepkové jahelné knedlíky

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 50 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 1 hrnek Jáhly
  • 1 vejce Vejce
  • 1 ks Bujón zeleninový
  • Mořská sůl
  • 2 lžíce Máslo
  • Petržel
  • 1 lžíce Pohanková mouka

Postup:
Jáhly 2 x spařte vroucí vodou a poté je uvařte v bujonu nebo v osolené vodě v poměru 1:2 (jáhly:voda) do husté kaše. Směs nechte vychladnout, přidejte máslo, vejce, nasekanou petrželku a mouku. Vytvarujte knedlíčky o průměru cca 4 cm, vložte je do vroucí osolené vody a vařte, dokud nevyplavou na povrch (cca 5 minut).

Jahelné knedlíky jsou vhodnou přílohou k masovým i zeleninovým pokrmům.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Jáhly BIO 500 g

Jáhly BIO 500 g

41 Kč
Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Pohanková mouka BIO (hladká) BEZLEPKOVÁ 500 g

Pohanková mouka BIO (hladká) BEZLEPKOVÁ 500 g

68 Kč
Vybrat vše