Bezlepkové jahelné knedlíky

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 50 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 1 hrnek Jáhly
  • 1 vejce Vejce
  • 1 ks Bujón zeleninový
  • Mořská sůl
  • 2 lžíce Máslo
  • Petržel
  • 1 lžíce Pohanková mouka

Postup:
Jáhly 2 x spařte vroucí vodou a poté je uvařte v bujonu nebo v osolené vodě v poměru 1:2 (jáhly:voda) do husté kaše. Směs nechte vychladnout, přidejte máslo, vejce, nasekanou petrželku a mouku. Vytvarujte knedlíčky o průměru cca 4 cm, vložte je do vroucí osolené vody a vařte, dokud nevyplavou na povrch (cca 5 minut).

Jahelné knedlíky jsou vhodnou přílohou k masovým i zeleninovým pokrmům.

Nakoupit suroviny

Jáhly BIO - 500g

Jáhly BIO - 500g

41 Kč
BIOLINIE bujón zeleninový BIO - kostky 6x0,5l

BIOLINIE bujón zeleninový BIO - kostky 6x0,5l

33 Kč
Mořská sůl jemná 1kg

Mořská sůl jemná 1kg

30 Kč
Pohanková mouka BIO - 500 g (hladká) BEZLEPKOVÁ

Pohanková mouka BIO - 500 g (hladká) BEZLEPKOVÁ

66 Kč
Vybrat vše