Bezlepkové jahelné knedlíky

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 50 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 1 hrnek jáhly BIO PROBIO
  • 1 vejce vejce
  • 1 ks bujón zeleninový - kostky BIO PROBIO
  • sůl mořská jemná BIO BIOSAL
  • 2 lžíce máslo
  • naťová petržel
  • 1 lžíce mouka pohanková hladká BIO PROBIO

Postup:
Jáhly 2 x spařte vroucí vodou a poté je uvařte v bujonu nebo v osolené vodě v poměru 1:2 (jáhly:voda) do husté kaše. Směs nechte vychladnout, přidejte máslo, vejce, nasekanou petrželku a mouku. Vytvarujte knedlíčky o průměru cca 4 cm, vložte je do vroucí osolené vody a vařte, dokud nevyplavou na povrch (cca 5 minut).

Jahelné knedlíky jsou vhodnou přílohou k masovým i zeleninovým pokrmům.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Mouka pohanková hladká BEZLEPKOVÁ 500 g BIO PROBIO

Mouka pohanková hladká BEZLEPKOVÁ 500 g BIO PROBIO

83 Kč
Jáhly 500 g BIO PROBIO

Jáhly 500 g BIO PROBIO

50 Kč
Bujón zeleninový - kostky 6 x 0,5 l 66 g BIO PROBIO

Bujón zeleninový - kostky 6 x 0,5 l 66 g BIO PROBIO

42 Kč
Vybrat vše