Bezlepkové houstičky

  • Typ receptu: Bezlepkové, Vegetariánské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 90 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 300 g směs bezlepková na pečení BIO PROBIO
  • 50 ml olej olivový extra panenský BIO BIOLINIE
  • 1 lžička cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  • 1 ks len hnědý BIO PROBIO
  • 150 ml voda
  • 2 ks vejce
  • 10 g droždí
  • 1 lžíce mléko
  • 1 lžíce smetana zakysaná
  • 1,2 lžíce sůl jemná BIO BIOSAL

Droždí rozmíchejte ve vlažné vodě společně s cukrem. V míse smíchejte bezlepkovou směs, vodu s droždím, olej, 1 vejce, zakysanou smetanu a vypracujte hladké těsto. To přikryjte potravinovou fólií a nechte kynout 30 minut.

Těsto rozdělte na 8 stejných dílů, zformujte kouli, zploštěte ji a dejte na plech. Housky potřete vejcem rozšlehaným s mlékem a posypte semínky. Pečete na 175 °C 15-20 minut.

Tip: Mák, sezamová nebo lněná semínka

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Směs bezlepková na pečení 500 g BIO PROBIO

Směs bezlepková na pečení 500 g BIO PROBIO

60 Kč
Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

38 Kč
Len hnědý BEZLEPKOVÝ 150 g BIO PROBIO

Len hnědý BEZLEPKOVÝ 150 g BIO PROBIO

31 Kč
Vybrat vše