Bezlepkové houstičky

  • Typ receptu: Bezlepkové, Vegetariánské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 90 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 300 g Bezlepková směs na pečení Bioharmonie
  • 50 ml Olivový olej
  • 1 lžička Třtinový cukr přírodní
  • 1 ks Len hnědý
  • 150 ml Voda
  • 2 ks Vejce
  • 10 g Droždí
  • 1 lžíce Mléko
  • 1 lžíce Zakysaná smetana
  • 1,2 lžíce Sůl Biosal

Droždí rozmíchejte ve vlažné vodě společně s cukrem. V míse smíchejte bezlepkovou směs, vodu s droždím, olej, 1 vejce, zakysanou smetanu a vypracujte hladké těsto. To přikryjte potravinovou fólií a nechte kynout 30 minut.

Těsto rozdělte na 8 stejných dílů, zformujte kouli, zploštěte ji a dejte na plech. Housky potřete vejcem rozšlehaným s mlékem a posypte semínky. Pečete na 175 °C 15-20 minut.

Tip: Mák, sezamová nebo lněná semínka

Nakoupit suroviny

Bezlepková směs na pečení  500g

Bezlepková směs na pečení 500g

64 Kč
BIOLINIE extra panenský olivový olej BIO 0,5 l

BIOLINIE extra panenský olivový olej BIO 0,5 l

185 Kč
Třtinový cukr přírodní - BIO - 500g  (H)

Třtinový cukr přírodní - BIO - 500g (H)

47 Kč
Mořská sůl jemná 1kg

Mořská sůl jemná 1kg

30 Kč
Vybrat vše