Setkání s PROBIO v rámci Měsíce biopotravin

Datum: 15. 9. 2020

Zpět

Potkejte se s námi na konferenci a Biojarmarku!

I v letošním roce vyhlašuje Ministerstvo zemědělství měsíc září Měsícem biopotravin. Společnost PROBIO navazuje na tuto tradici a zve příznivce kvalitního jídla a ekologického zemědělství na dvě setkání na živo.

„Lidé se s námi mohou potkat jednak 30/9/2020 na konferenci Zpátky k jídlu, která otevírá široké téma kvality potravin, zemědělství, klimatu a to ve všech souvislostech a dopadech.  A následně na Pražském biojarmarku 3/10/2020. Obě akce jsou určeny pro širokou veřejnost,“ prozrazuje Barbora Hernychová ze společnosti PROBIO.

Na Biojarmarku se PROBIO zaměří na téma „kváskové pečení domácího chleba“. U stánku bude probíhat ochutnávka, poradenství, přehled a prodej vhodných mouk na pečení a zájemci si domů odnesou i vlastní kvásek. Návštěvníky čeká inspirace na zdravé snídaně či čerstvě usmažené ječné lívance. Současně zde firma představí své nové bio směsi PROBIO.

Novými „krabičkami“ směsí chce lidem ukázat, že jíst zdravě a chutně nemusí být nijak složité. Každá krabička nabízí možnost, jak snadno a rychle zařadit biopotraviny a méně známé suroviny do svého jídelníčku. Je to způsob, jak vyzkoušet například čirokovou, ječnou, hrachovou či cizrnovou mouku či původní obiloviny jako pohanka, špalda či červená pšenice v takové formě, aby se pokrm povedl a chutnal. „Považujeme to za praktický návod a nasměrování ke zdravějšímu životnímu stylu jednoduchou a zábavnou cestou,“ vysvětluje Barbora Hernychová.

Všechny použité suroviny ve směsích pocházejí z ekologického zemědělství či volného sběru v čisté přírodě. „Zákazníkům odpadá nutnost číst podrobné složení a obavy, že směs obsahuje nějaká aditiva. Směsi samozřejmě neobsahují žádné negativní přídatné látky jako barviva, konzervanty, zvýrazňovače chuti či aromata. Receptury jsme dlouho vyvíjeli a spolupracovali na některých i s profesionálním kuchařem Davidem Šaškem,“ doplňuje Barbora Hernychová

Fotogalerie