Datum: 22. 8. 2017
Vážíme si důvěry, se kterou nakupujete naše biopotraviny.
Abyste se na naše výrobky mohli vždy spolehnout, věnujeme kontrole kvality maximum své péče a pozornosti. Naše firma prochází pravidelně mnoha přísnými certifikacemi a prověřováním kvality. Výrobky necháváme certifikovat nezávislou kontrolní organizací KEZ, certifikací IFS a navíc provádíme pravidelné rozbory vzorků v naší vlastní moderní laboratoři.
Každou dodávku surovin, která přijde k nám do firmy, nejprve důkladně testujeme v naší laboratoři. Pak teprve následuje samotné zpracování v našich bio mlýnech a balírnách. Ještě než finální výrobek opustí naši firmu a vydá se k vám, odebíráme vzorky z každé výrobní šarže. Můžete si tak být jisti, že naše výroba je zcela transparentní a do 4 hod jsme schopni dohledat konkrétní původ jakéhokoliv našeho produktu. Ve stejném čase zjistíme všechny zákazníky, kam jsme daný produkt dodali.
Každý dodavatel nám musí již při nabídce suroviny/výrobku předložit platný bio certifikát a specifikaci, která obsahuje základní informace o surovině. Současně požadujeme předložení analýz, které dokazují, že surovina splňuje všechny požadované normy stanovené zákonem. Máme navíc nastaven vlastní systém kontroly. Při každém dovozu suroviny měříme stanovené parametry v naší laboratoři a vybrané vzorky zasíláme do akreditovaných laboratoří.
Vlhkost patří k základním parametrům, které sledujeme při každém dovozu suroviny. Pokud je vlhkost na hranici povoleného limitu nebo vyšší, provedeme test na mykotoxiny. Vlhkost totiž může výrazně ovlivnit výskyt plísní. Je-li vlhkost a teplota vyšší, jedná se o ideální prostředí pro množení plísní. Farmáři i producenti mohou vlhkost ovlivnit správným zacházením při sklizni, posklizňové úpravě (sušením), převozu i uskladnění. Zákazníkům doporučujeme správné uchování v chladu a suchu.
Přítomnost škůdců v dovezené surovině zjišťujeme několikrát zejména senzoricky (pozorování okem vyškoleným personálem), a to při dovozu, skladování i výrobě. Požraná zrna jsou jedním ze znaků přítomnosti škůdce. V takovém případě surovinu zamrazíme nebo ošetříme vakuováním. Následně ji vyčistíme na mlýně, aby nám zůstala jen zdravá zrna. V případě mouk čistění provádíme prosevem. Zbytky z čištění likvidujeme spalováním.