Nové obaly mouk PROBIO sdělují skutečný příběh biopotravin

Datum: 6. 2. 2019

Zpět

S novým vizuálem bio mouk přichází největší český výrobce biopotravin společnost PROBIO. Ukazuje konkrétní souvislosti a vliv zemědělství na naši planetu i vlastní zdraví.

Nové obaly mouk přinášejí vzkazy, proč už 26 let hospodaříme ekologicky, a fakta, jak je důležité znát dopad toho, co jíme. Dáváme zákazníkům nahlédnout do naší činnosti a vysvětlujeme, že je pro nás normální chránit půdu, krajinu i polní živočichy,“ objasňuje Martin Hutař zakladatel PROBIO.

Základním spojujícím prvkem nové řady bio mouk jsou obrázky různých druhů polních ptáků. „Motiv ptáčka jsme zvolili cíleně. Pták jako symbol propojuje čistou zdravou krajinu a biopotraviny, které z ní pocházejí,“ objasňuje Barbora Hernychová z marketingu PROBIO. „Obilí na mouky je pěstováno v režimu ekologického zemědělství, bez chemických postřiků a umělých hnojiv. Novým vzhledem prezentujeme ekologické zemědělství a biopotraviny jako možné řešení na současné ekologické i zdravotní problémy, doplňuje.

Nabídka PROBIO zahrnuje téměř čtyřicet druhů a granulací bio mouk mletých ve třech vlastních bio mlýnech. „Zaměřujeme se na mouky celozrnné a chlebové kvůli jejich zdravotnímu benefitu. Jsou zdrojem vlákniny, která ve stravě české populace chybí. Pro zpestření nabízíme i základní mouky bílé a mouky bezlepkové z bezlepkového bio mlýna, bezpečné pro celiaky,“ objasňuje Barbora Hernychová.

Specialitou firmy jsou mouky z tzv. minoritních nešlechtěných plodin, jako je špalda, jednozrnka, dvouzrnka, červená pšenice a další. „Tyto obiloviny lze zařadit mezi superpotraviny. Jejich zdravotní účinky byly prokázány mnoha vědeckými studiemi, chceme je prostřednictvím mouk lidem více přiblížit,“ dodává Martin Hutař.

Příležitostí k osobnímu setkání s firmou PROBIO je tradiční letní festival Bioslavnosti, který se letos koná 13. července v areálu firmy ve Starém Městě pod Sněžníkem. Kromě toho firma nabízí exkurze do bezlepkového bio mlýna a dalších provozů - pro jednotlivce, skupiny i školy.

Fotogalerie