Pšenice červená 500 g BIO PROBIO

35 Kč

Skladem: >5

Předpokládané datum expedice: ještě dnes

Popis produktu

Červená pšenice je jeden z původních druhů obilovin. Její červená, až nahnědlá barva je způsobena přirozeným  obsahem flavonoidů (katechinu a taninu) a antokyanů. Antokyan je přírodní barvivo, významný antioxidant s pozitivním vlivem na lidské zdraví. Červená pšenice má vysoký obsah vlákniny a bílkovin. Jak na červenou pšenici v kuchyni? Po uvaření lze červenou pšenici využít do salátů, polévek, zapékaných pokrmů, jako přílohu, apod. Pro ještě lepší stravitelnost namočte pšenici na 12-24 hodin do osolené vody s 2 lžícemi jablečného octa. Nádobu uzavřete. Tím pšenici "nafermentujete" a zlepšíte vstřebávání všech živin. Po namletí se pšenice hodí na pečení chleba, výrobu těstovin, pečení sušenek, placek apod. Pro přípravu tradičního kynutého pečiva se doporučuje kombinace s běžnou pšeničnou moukou. Pšenice je vhodná také na klíčení a svou barevností oživí každý pokrm.

Kat. číslo:
910210
Značka:
PRO-BIO obchod.spol. s r.o.


PRODUKTY POCHÁZEJÍCÍ Z EKOLOGICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ MAJÍ NA OBALE VÝŠE UVEDENÁ LOGA

Recepty