Špalda loupaná BIO 1 kg

Špalda loupaná

Špaldou to u nás před 25ti lety začalo. Špaldu nezná nikdo tak dobře jako PROBIO. Jen v našem bio mlýně ji umíme loupat tak šetrně a jemně, aby v ní zůstal obilný klíček a maximum živin. Je výjimečná svým složením a zajímavou oříškovou chutí.

 

V čem je pro nás špalda přínosná?

 

Špalda má vysoký obsah bílkovin, je zdrojem kvalitních tuků, komplexních sacharidů, vlákniny, minerálů a vitamínů. Špalda je oblíbená především pro svou lehkou stravitelnost a pozitivní působení na imunitní systém, posiluje oslabené zažívání, slinivku i slezinu. Je vhodná pro rekonvalescenty, děti i sportovce. Pro svůj vysoký obsah vlákniny a nízký glykemický index pomáhá při redukci hmotnosti i tím, že po dlouhou dobu nebudete mít pocit hladu. Je to i díky hodnotným polysacharidům, které si organismus postupně rozkládá na jednoduché cukry. Komplexnost těchto potravin je to nejdůležitější proč bychom měli špaldu i ostatní plodiny pravidelně konzumovat. Kvalitu špaldy oceňovali před mnoha stovkami let i léčitelé jako např. Sv. Hildegarda.

 

Jak špaldu využít?

Tato obilovina se dá využít na mnoho způsobů. Vařená, třeba se smaženou cibulkou, grilovanou zeleninou, jako zajímavá příloha.

Základní recept: špaldu je vhodné namočit minimálně na 8 hodin, ideálně přes noc a poté cca 50 minut vařit. Odměnou bude skvělá, oříšková, minerální chuť.

Špaldu můžete rozemlít na mouku nebo z ní udělat vločky.

Podobně jako ostatní obilniny ji můžete přidat do masových či zeleninových směsí, salátů. Je vhodná k zapékání, jako zavářka do polévky, k přípravě karbanátků, netradičního rizota.

54 Kč 46,96 Kč bez DPH

Skladem

Předpokládané datum expedice: ještě dnes

Číslo výrobku:
100006
Značka:
PRO-BIO obchod.spol. s r.o.


Produkty pocházejí z ekologického zemědělství

Recepty