GASTRO - Pšenice červená 3 kg BIO PROBIO

179 Kč

Skladem: >5

Předpokládané datum expedice: 29. 3. 2024

Popis produktu

Pšenice červená je jeden z původních druhů obilovin. Její červená, až nahnědlá barva je způsobena přirozeným obsahem flavonoidů (katechinu a taninu) a antokyanů. Antokyan je přírodní barvivo, významný antioxidant s pozitivním vlivem na lidské zdraví. Červená pšenice má vysoký obsah vlákniny a bílkovin. V České republice se ji povedlo namnožit z několika málo zdrojů z genobanky panu Janu Hlaváčovi, našemu partnerskému ekozemědělci. 

Jak na červenou pšenici v kuchyni? Po uvaření lze červenou pšenici využít do salátů, polévek, zapékaných pokrmů, jako přílohu, apod. Po namletí se hodí na pečení chleba, výrobu těstovin, pečení sušenek, placek apod. Pro přípravu tradičního kynutého pečiva se doporučuje kombinace s běžnou pšeničnou moukou. Pšenice je vhodná také na klíčení a svou barevností oživí každý pokrm.

Polévka minestrone s červenou pšenicí

Červená pšenice s kořenovou zeleninou

Pečená zelenina s červenou pšenicí a cizrnou

Zajímavosti o červené pšenici

Propadli jste superpotravinám? Vsaďte na ty české!


Kat. číslo:
70018
Značka:
PRO-BIO obchod.spol. s r.o.


PRODUKTY POCHÁZEJÍCÍ Z EKOLOGICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ MAJÍ NA OBALE VÝŠE UVEDENÁ LOGA

Recepty