GASTRO - Mouka pohanková hladká BEZLEPKOVÁ 4 kg BIO PROBIO

617 Kč

Skladem: >5

Předpokládané datum expedice: 22. 4. 2024

Popis produktu

Pohanka je pseudoobilovina s vysokým podílem bílkovin, které mají velmi příznivou skladbu aminokyselin, stejně jako quinoa. Udává se, že biologická hodnota bílkovin pohanky je až 86 % (Zdroj: VURV Praha, Ing. Jana Rysová), a je to odvozeno od biologické hodnoty vejce,  které má hodnotu 100. Pohanka má vysoký obsah vlákniny a nízký glykemický index. Ideální pro doplnění živin vegetariánů a veganů, ale i všech ostatních. Ceněná je i pro vysoký obsah rutinu (flavonoid), obsahuje vitaminy skupiny B a minerální látky. Díky tomu příznivě ovlivňuje naši imunitu a dobře působí i na nervovou a cévní soustavu.

Využití pohankové mouky v kuchyni: Z pohankové mouky přiravíte tradiční francouzské palačinky crêpes (jsou výborné na sladko i na slano), je vhodná na bezlepkové moučníky a pečivo, na lívance, na zahuštování, na knedlíky, nočky apod.

Recepty:

Lívanečky s pohankovou moukou

Celozrnné zelníky

Tvarohový beránek bez lepku

Fazolové brownies

Pohankové palačinky



Kat. číslo:
70219
Značka:
PRO-BIO obchod.spol. s r.o.


PRODUKTY POCHÁZEJÍCÍ Z EKOLOGICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ MAJÍ NA OBALE VÝŠE UVEDENÁ LOGA

Recepty