Zapečené papriky plněné jahelnou nádivkou

  • Typ receptu: Bezlepkové
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 60 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 1 hrnek jáhly BIO PROBIO
  • 1 ks cibule
  • olej olivový extra panenský BIO BIOLINIE
  • 500 ml zeleninový vývar Living Spoon
  • 10 ks červená paprika
  • 300 g Gouda
  • bylinky
  • 100 g anglická slanina

Příprava:

Jáhly dvakrát spařte vroucí vodou a vodu slijte. Cibuli nakrájejte nadrobno a na oleji orestujte. Přisypte jáhly a asi minutu opékejte. Stále míchejte. Opečené jáhly zalijte vývarem, přiveďte k varu, ztlumte plamen, přikryjte poklicí a na mírném plameni nechte podusit 15 minut. 

Připravte si papriky, odkrojte stopku, zbavte semínek. Jáhly nechte 5 minut vychladnout, smíchejte se sýrem a bylinkami. Papriky můžete vylepšit vyškvařenou anglickou slaninou nebo najemno nakrájenou šunkou. Směsí naplňte papriky a vložte je do pekáče. Na dno nakapejte olivový olej a podlijte trochou vody.

Při teplotě 200 °C je zapékejte nezakryté dozlatova. V průběhu pečení papriky otočte, aby se propekly ze všech stran. Pečte cca 25 - 30 minut, aby se vytvořila zlatavá křupavá kůrka. Podávejte jako zdravou večeři samotné, se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k minutkovým masům.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

 

 

 

 

Nakoupit suroviny

Jáhly 500 g BIO PROBIO

Jáhly 500 g BIO PROBIO

50 Kč
Vybrat vše