Příprava:
Jáhly dvakrát spařte vroucí vodou a vodu slijte. Cibuli nakrájejte nadrobno a na oleji orestujte. Přisypte jáhly a asi minutu opékejte. Stále míchejte. Opečené jáhly zalijte vývarem, přiveďte k varu, ztlumte plamen, přikryjte poklicí a na mírném plameni nechte podusit 15 minut.
Připravte si papriky, odkrojte stopku, zbavte semínek. Jáhly nechte 5 minut vychladnout, smíchejte se sýrem a bylinkami. Papriky můžete vylepšit vyškvařenou anglickou slaninou nebo najemno nakrájenou šunkou. Směsí naplňte papriky a vložte je do pekáče. Na dno nakapejte olivový olej a podlijte trochou vody.
Při teplotě 200 °C je zapékejte nezakryté dozlatova. V průběhu pečení papriky otočte, aby se propekly ze všech stran. Pečte cca 25 - 30 minut, aby se vytvořila zlatavá křupavá kůrka. Podávejte jako zdravou večeři samotné, se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k minutkovým masům.