Vánoční řízky

  • Typ receptu: Bezlepkové, Bezlaktózové
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 60 min.
  • Množství: 6 porcí

Ingredience

  • 750 g vepřová kýta
  • 200 g strouhanka kukuřičná BIO PROBIO
  • 150 g mouka pohanková hladká BIO PROBIO
  • 200 ml olej slunečnicový na pečení a smažení BIO BIOLINIE
  • 2 ks vejce
  • 80 ml olej olivový extra panenský BIO BIOLINIE
  • 4 kuličky nové koření BIO SONNENTOR
  • 2 ks bobkový list BIO SONNENTOR
  • 4 ks hřebíček BIO SONNENTOR
  • 1 ks badyán BIO SONNENTOR
  • 1 ks skořice celá BIO SONNENTOR
  • 0,5 lžičky sůl jemná BIO BIOSAL
  • 80 ml voda

Do hrnce vložte všechno koření a sůl, zalijte vodou a vařte 20 minut. Nechte zchladnout a přeceďte do mísy, ve které budete maso nakládat. Přilijte olivový olej.

Maso nakrájejte na plátky, naklepejte, zlehka osolte a vložte do vlažného nálevu. Plátky v nálevu promněte. Mísu přikryjte potravinovou fólií a vložte do lednice na 24 hodin.

Naložené maso obalte v mouce, rozšlehaném vejci a kukuřičné strouhance. Smažte na rozpáleném oleji dozlatova.

Nakoupit suroviny

Mouka pohanková hladká BEZLEPKOVÁ 500 g BIO PROBIO

Mouka pohanková hladká BEZLEPKOVÁ 500 g BIO PROBIO

83 Kč
Badyán 25 g BIO SONNENTOR

Badyán 25 g BIO SONNENTOR

70 Kč
Nové koření celé 35 g BIO SONNENTOR

Nové koření celé 35 g BIO SONNENTOR

62 Kč
Bobkový list 10 g BIO SONNENTOR

Bobkový list 10 g BIO SONNENTOR

53 Kč
Hřebíček celý 35 g BIO SONNENTOR

Hřebíček celý 35 g BIO SONNENTOR

70 Kč
Skořice Cejlon celá 18 g BIO SONNENTOR

Skořice Cejlon celá 18 g BIO SONNENTOR

62 Kč
Strouhanka kukuřičná 200 g BIO PROBIO

Strouhanka kukuřičná 200 g BIO PROBIO

48 Kč
Vybrat vše