Trhanka zapečená se špenátem

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 60 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 250 g trhanka z červené pšenice
  • olej olivový extra panenský BIO BIOLINIE
  • 400 g špenát
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česnek
  • parmazán
  • pepř černý mletý BIO SONNENTOR
  • muškátový oříšek mletý BIO SONNENTOR
  • sůl jemná BIO BIOSAL

Trhanku propláchněte a vařte v osolené vodě 30 minut.

Nadrobno nakrájenou cibuli a česnek zpěňte na oleji, přidejte špenátové listy, osolte, opepřete a dochuťte muškátovým oříškem.

Dušený špenát smíchejte s uvařenou trhankou a vložte do olejem vymazaného pekáčku. Posypte strouhaným parmazánem a pečte na 150 °C cca 25 minut.

Podávejte se zeleninovým salátem, nebo jako přílohu.