Trhanka zapečená se špenátem

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 60 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 250 g Česká trhanka z červené pšenice
  • Olivový olej
  • 400 g Špenát
  • 1 ks Cibule
  • 3 stroužky Česnek
  • Parmazán
  • Mletý černý pepř
  • Muškátový oříšek
  • Sůl Biosal

Trhanku propláchněte a vařte v osolené vodě 30 minut.

Nadrobno nakrájenou cibuli a česnek zpěňte na oleji, přidejte špenátové listy, osolte, opepřete a dochuťte muškátovým oříškem.

Dušený špenát smíchejte s uvařenou trhankou a vložte do olejem vymazaného pekáčku. Posypte strouhaným parmazánem a pečte na 150 °C cca 25 minut.

Podávejte se zeleninovým salátem, nebo jako přílohu.

Nakoupit suroviny

BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

185 Kč
Česká trhanka z červené pšenice NAŠE BIOFARMA 300 g

Česká trhanka z červené pšenice NAŠE BIOFARMA 300 g

30 Kč
Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Muškátový oříšek mletý BIO 30 g

Muškátový oříšek mletý BIO 30 g

88 Kč
Pepř černý mletý BIO 35 g

Pepř černý mletý BIO 35 g

55 Kč
Vybrat vše