Svatomartinské rohlíčky

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 55 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 250 g Žitná mouka výražková
  • 250 g Pšeničná mouka jemně mletá
  • 150 g Třtinový cukr přírodní
  • Cukr třtinový moučkový
  • 250 g Máslo
  • 2 ks Vejce
  • 150 g Vlašský ořech
  • 1 špetka Sůl Biosal

Do mísy vsypte obě mouky, přidejte změklé máslo, smetanu a špetku soli. Vše řádně smíchejte a vypracujte vláčné těsto. Těsto nechte odležet.

Na náplň smíchejte pomleté vlašské ořechy s cukrem a jedním vejcem.

Těsto rozdělte na šest stejných dílů a každý díl rozválejte do kulaté placky o tloušťce asi 5 mm. Placku pak rozkrojte křížem na čtvrtiny. Každou část namažte náplní a srolujte do rohlíčku tak, že začnete rolovat širší část a skončíte u špičky. Rohlíčky pomažte rozšlehaným vejcem, umístěte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 180 °C asi 15 minut. Ještě horké pak obalte v moučkovém cukru.

Nakoupit suroviny

Celozrnná mouka pšeničná (jemně mletá) BIO 1 kg

Celozrnná mouka pšeničná (jemně mletá) BIO 1 kg

33 Kč
Cukr moučkový BIO 400 g

Cukr moučkový BIO 400 g

58 Kč
Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Třtinový cukr přírodní BIO 500 g

Třtinový cukr přírodní BIO 500 g

47 Kč
Žitná mouka výražková BIO 850 g

Žitná mouka výražková BIO 850 g

50 Kč
Vybrat vše