Špenátovo-čočkové placky

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Veganské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 90 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 200 g Mouka z červené čočky
  • 200 g Celozrnná mouka špaldová jemně mletá
  • 1 lžička Sůl Biosal
  • 0,5 lžičky Mletý černý pepř
  • 0,5 lžičky Chili mleté
  • 0,5 lžičky Kmín
  • 2 lžičky Sušené droždí
  • 75 ml Voda
  • 200 g Špenát

V míse promíchejte mouku z červené čočky, špaldovou mouku, sůl, pepř, chilli, kmín, sušené droždí, olej, vlažnou vodu a spařené, vymačkané a pokrájené špenátové listy. Zpracujte tužší těsto, které nechte v teple hodinu kynout. Na pomoučeném vále z těsta vyválejte placičky silné asi půl centimetru a opékejte na suché nepřilnavé pánvi, nebo je pečte na plechu v troubě dozlatova.
Podávejte s čatní nebo jinou ostrou indickou omáčkou.

Nakoupit suroviny

Chili mleté BIO 40 g

Chili mleté BIO 40 g

49 Kč
Kmín mletý BIO 60 g

Kmín mletý BIO 60 g

49 Kč
Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO

46 Kč
58 Kč
Mouka z červené čočky  450 g BEZLEPKOVÁ BIO

Mouka z červené čočky 450 g BEZLEPKOVÁ BIO

65 Kč
Pepř černý mletý BIO 35 g

Pepř černý mletý BIO 35 g

55 Kč
Vybrat vše