Špenátovo-čočkové placky

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Veganské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 90 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 200 g mouka z červené čočky BIO PROBIO
  • 200 g mouka špaldová celozrnná jemně mletá BIO PROBIO
  • 1 lžíce olej sezamový za studena lisovaný BIO BIOLINIE
  • 1 lžička sůl jemná BIO BIOSAL
  • 0,5 lžičky pepř černý mletý BIO SONNENTOR
  • 0,5 lžičky chili mleté BIO SONNENTOR
  • 0,5 lžičky kmín BIO SONNENTOR
  • 2 lžičky sušené droždí
  • 75 ml voda
  • 200 g špenátové listy

V míse promíchejte mouku z červené čočky, špaldovou mouku, sůl, pepř, chilli, kmín, sušené droždí, olej, vlažnou vodu a spařené, vymačkané a pokrájené špenátové listy. Zpracujte tužší těsto, které nechte v teple hodinu kynout. Na pomoučeném vále z těsta vyválejte placičky silné asi půl centimetru a opékejte na suché nepřilnavé pánvi, nebo je pečte na plechu v troubě dozlatova.
Podávejte s čatní nebo jinou ostrou indickou omáčkou.

Nakoupit suroviny

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

45 Kč
Mouka z červené čočky 450 g BIO PROBIO

Mouka z červené čočky 450 g BIO PROBIO

71 Kč
Chilli mleté 40 g BIO SONNENTOR

Chilli mleté 40 g BIO SONNENTOR

70 Kč
Kmín mletý 60 g BIO SONNENTOR

Kmín mletý 60 g BIO SONNENTOR

57 Kč
Vybrat vše