Špenátová polenta se sýrem a žampióny

  • Typ receptu: Bezlepkové, Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 45 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 200 g polenta kukuřičná BIO PROBIO
  • 2 kostky bujón zeleninový - kostky BIO PROBIO
  • olej olivový extra panenský BIO BIOLINIE
  • 2 lžičky máslo
  • 100 g Gouda
  • 2 cibule
  • 400 g špenát
  • 250 g žampion
  • Omáčka Tamari fermentovaná 250 ml BIO Crudolio
  • 3 stroužky česnek
  • pepř černý mletý BIO SONNENTOR
  • sůl jemná BIO BIOSAL

Propláchněte špenátové listy, nechte okapat a mezitím si nadrobno pokrájejte cibuli. Polovinu pokrájené cibule zpěňte na olivovém oleji a přidejte špenátové listy. Osolte a nechte podusit cca 10 – 15 minut. Žampiony nakrájejte na tenké plátky, osolte a poduste na cibulce. Zeleninový vývar přiveďte k varu a pomalu do něj za stálého míchání přisypávejte polentu.


Dejte pozor, polenta při varu vysoko prská! Za 3 minuty je polenta hotová. Do ještě horké polenty vmíchejte nastrouhaný sýr a máslo. Míchejte, dokud se obojí v polentě dokonale nerozpustí. Poté polentu odstavte. Česnek nakrájejte na tenké plátky a zprudka ho orestujte na olivovém oleji. Hotový špenát a žampióny na závěr dochuťte sójovou omáčkou tamari a pepřem.


Polentu servírujte ještě teplou a tekutou. Na ní dejte špenát, žampiony a nakonec orestované česnekové plátky s olivovým olejem. V létě podávejte s čerstvou zeleninu, v zimě přidejte kysané zelí nebo pikls.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Polenta kukuřičná instantní 450 g BIO PROBIO

Polenta kukuřičná instantní 450 g BIO PROBIO

44 Kč
Bujón zeleninový - kostky 6 x 0,5 l 66 g BIO PROBIO

Bujón zeleninový - kostky 6 x 0,5 l 66 g BIO PROBIO

42 Kč
Vybrat vše