Špaldové kernotto s pečenou zimní zeleninou

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Veganské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 60 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 350 g kroupy špaldové (kernotto) BIO PROBIO
  • olej olivový extra panenský BIO BIOLINIE
  • zelí kysané BIO PROBIO
  • sůl jemná BIO BIOSAL
  • pepř černý mletý BIO SONNENTOR
  • salátové koření BIO SONNENTOR
  • 1 kg zimní zelenina (mrkev, petržel, celer, pórek, dýně, červená řepa, ředkev atd.)
  • 2 ks cibule
  • 6 stroužků česnek

Špaldové kernotto uvařte dle návodu na obalu.

Očištěnou zeleninu nakrájejte na velké kusy. Česnek prolisujte. Vše smíchejte na plechu s olejem, solí, pepřem a kořením a pečte v troubě na 180 °C cca 30-40 minut. Občas promíchejte. Celková doba pečení závisí na druzích zeleniny. Zelenina by měla být změklá, ale stále ještě příjemně křupavá.

Upečenou zeleninu smíchejte s uvařeným kernottem, případně dochuťte solí a kořením. Podávejte doplněné kysaným zelím či kvašenou zeleninou pickles.

Tip: Špaldoto chutná výborně posypané strouhaným parmazánem.

Nakoupit suroviny

Salátové koření 35 g BIO SONNENTOR

Salátové koření 35 g BIO SONNENTOR

62 Kč
Kroupy špaldové (kernotto) 500 g BIO PROBIO

Kroupy špaldové (kernotto) 500 g BIO PROBIO

52 Kč
Zelí kysané 750 g BIO PROBIO

Zelí kysané 750 g BIO PROBIO

90 Kč
Vybrat vše