Špaldové kernotto s pečenou zimní zeleninou

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Veganské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 60 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 350 g Špaldové kernotto
  • Olivový olej
  • Kysané zelí
  • Sůl Biosal
  • Mletý černý pepř
  • 2 ks Cibule
  • 6 stroužků Česnek

Špaldové kernotto uvařte dle návodu na obalu.

Očištěnou zeleninu nakrájejte na velké kusy. Česnek prolisujte. Vše smíchejte na plechu s olejem, solí, pepřem a kořením a pečte v troubě na 180 °C cca 30-40 minut. Občas promíchejte. Celková doba pečení závisí na druzích zeleniny. Zelenina by měla být změklá, ale stále ještě příjemně křupavá.

Upečenou zeleninu smíchejte s uvařeným kernottem, případně dochuťte solí a kořením. Podávejte doplněné kysaným zelím či kvašenou zeleninou pickles.

                                                                   

Tip: Špaldoto chutná výborně posypané strouhaným parmazánem.

Nakoupit suroviny

BIOLINIE kysané zelí BIO 750 g

BIOLINIE kysané zelí BIO 750 g

68 Kč
BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

185 Kč
České špaldové kroupy (kernotto) NAŠE BIOFARMA 500 g

České špaldové kroupy (kernotto) NAŠE BIOFARMA 500 g

40 Kč
Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Pepř černý mletý BIO 35 g

Pepř černý mletý BIO 35 g

55 Kč
Vybrat vše