Sladký trhankový nákyp s ovocem

  • Typ receptu: Vegetariánské, Bezlaktózové
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 50 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 300 g Česká trhanka z červené pšenice
  • 50 g Mák modrý
  • 100 g Mandle hnědé celé
  • 200 g Letní ovoce (jablka, hrušky, meruňky, broskve)
  • 4 lžíce Med
  • 400 ml Voda
  • Mořská sůl
  • 1 lžíce Olej slunečnicový na pečení a smažení

Postup:
Trhanku opražíme nasucho a poté zalijeme vodou. Přidáme špetku soli a vaříme cca 20 minut až do konzistence kaše. Uvařenou a vychladlou trhanku smícháme s vypeckovaným a nakrájeným ovocem. Přidáme mletý mák, mleté ořechy a med.

Směs vložíme do olejem vymazané dortové formy a zapečeme v troubě na 180 °C po dobu 15-20 minut dozlatova. Podáváme teplé.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

BIOLINIE Olej slunečnicový na pečení a smažení BIO 0,75 l

BIOLINIE Olej slunečnicový na pečení a smažení BIO 0,75 l

121 Kč
152 Kč
Česká trhanka z červené pšenice NAŠE BIOFARMA 300 g

Česká trhanka z červené pšenice NAŠE BIOFARMA 300 g

30 Kč
Mandle celé hnědé BIO 80 g

Mandle celé hnědé BIO 80 g

67 Kč
Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Vybrat vše