Sladký trhankový nákyp s ovocem

  • Typ receptu: Vegetariánské, Bezlaktózové
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 50 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 300 g trhanka z červené pšenice
  • 50 g mák modrý BIO PROBIO
  • 100 g mandle celé BIO PROBIO
  • 200 g letní ovoce (jablka, hrušky, meruňky, broskve)
  • 4 lžíce med
  • 400 ml voda
  • sůl mořská jemná BIO BIOSAL
  • 1 lžíce olej slunečnicový na pečení a smažení BIO BIOLINIE

Postup:
Trhanku opražíme nasucho a poté zalijeme vodou. Přidáme špetku soli a vaříme cca 20 minut až do konzistence kaše. Uvařenou a vychladlou trhanku smícháme s vypeckovaným a nakrájeným ovocem. Přidáme mletý mák, mleté ořechy a med.

Směs vložíme do olejem vymazané dortové formy a zapečeme v troubě na 180 °C po dobu 15-20 minut dozlatova. Podáváme teplé.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Mák modrý BIO 250 g PROBIO

Mák modrý BIO 250 g PROBIO

71 Kč
Vybrat vše