Rýžový pilaf

  • Typ receptu: Veganské, Bezlaktózové
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 40 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 1 šálek Rýže jasmínová
  • 2 šálky Zeleninový vývar Living Spoon
  • Máslo
  • 1 ks Cibule
  • 1 šálek Mrkev
  • 1 šálek Hrášek
  • Mořská sůl
  • Petržel
  • Tymián

Postup:
Ve velké pánvi osmahneme na bylinkovém másle cibuli, mrkev a hrášek po dobu cca 5 minut do měkka. Směs odsuneme na pánvi na kraj a ve zbylé části pánve lehce opražíme jasmínovou rýži (cca 3 minuty).
Přidáme vývar, sůl, sušený tymián a přivedeme k varu. Jakmile začne pokrm vařit, přikryjeme jej poklicí a dusíme cca 15 minut. Necháme 5 minut dojít, sejmeme poklici a pokrm promícháme vidličkou.
Podáváme teplé ozdobené snítkou petrželky nebo jiných bylinek.


Domácí bylinkové máslo:
Sušené bylinky (petržel, bazalka, pažitka, oregano, šalvěj,…), sůl, česnek, kurkuma vmíchané do másla. Použijte nejlépe bio nebo farmářské máslo.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Rýže jasmínová BIO 500 g

Rýže jasmínová BIO 500 g

67 Kč
Tymián BIO 25 g SONNENTOR

Tymián BIO 25 g SONNENTOR

49 Kč
Vybrat vše