Rýžový pilaf

  • Typ receptu: Veganské, Bezlaktózové
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 40 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 1 šálek Rýže jasmínová
  • 2 šálky Zeleninový vývar Living Spoon
  • Máslo
  • 1 ks Cibule
  • 1 šálek Mrkev
  • 1 šálek Hrášek
  • Mořská sůl
  • Petržel
  • Tymián

Postup:
Ve velké pánvi osmahneme na bylinkovém másle cibuli, mrkev a hrášek po dobu cca 5 minut do měkka. Směs odsuneme na pánvi na kraj a ve zbylé části pánve lehce opražíme jasmínovou rýži (cca 3 minuty).
Přidáme vývar, sůl, sušený tymián a přivedeme k varu. Jakmile začne pokrm vařit, přikryjeme jej poklicí a dusíme cca 15 minut. Necháme 5 minut dojít, sejmeme poklici a pokrm promícháme vidličkou.
Podáváme teplé ozdobené snítkou petrželky nebo jiných bylinek.


Domácí bylinkové máslo:
Sušené bylinky (petržel, bazalka, pažitka, oregano, šalvěj,…), sůl, česnek, kurkuma vmíchané do másla. Použijte nejlépe bio nebo farmářské máslo.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Rýže jasmínová BIOHARMONIE 500g

Rýže jasmínová BIOHARMONIE 500g

67 Kč
Mořská sůl jemná 1kg

Mořská sůl jemná 1kg

30 Kč
Tymián BIO 25g SONNENTOR

Tymián BIO 25g SONNENTOR

49 Kč
Vybrat vše