Rýže zapečená s máslovou dýní

  • Typ receptu: Vegetariánské, Bezlepkové
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 70 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 200 g rýže kulatozrnná natural BIO PROBIO
  • olej slunečnicový na pečení a smažení BIO BIOLINIE
  • 400 ml voda
  • 50 g krémový sýr (Lučina, Ricotta)
  • 50 g jogurt bílý
  • 50 g cottage sýr
  • 1 ks máslová dýně
  • hrášek BIO PROBIO
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 50 g parmazán
  • naťová petržel
  • pepř černý mletý BIO SONNENTOR
  • sůl jemná BIO BIOSAL

Rýži uvařte dle návodu na obalu. Na oleji zpěňte cibulku, přidejte česnek, na kostičky nakrájenou dýni a hrášek. Směs duste, dokud dýně nezměkne, cca 15 minut.

Smíchejte jogurt, krémový sýr, cottage sýr a ochuťte solí a pepřem. Do směsi přimíchejte rýži, dušenou zeleninu a polovinu strouhaného parmazanánu. Směs vložte do olejem vymazaného pekáčku a pečte na 180 °C cca 10 minut. Poté posypte zbylým parmazánem a dopečte dozlatova, cca 10 minut.

Podávejte teplé a posypané nasekanou petrželkou buď samostatně, nebo jako přílohu k masovým pokrmům.

Nakoupit suroviny

Rýže kulatozrnná natural 500 g BIO PROBIO

Rýže kulatozrnná natural 500 g BIO PROBIO

70 Kč
Vybrat vše