Rýže zapečená s máslovou dýní

  • Typ receptu: Vegetariánské, Bezlepkové
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 70 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • Olej slunečnicový na pečení a smažení
  • 400 ml Voda
  • 50 g Cottage sýr
  • 1 ks Máslová dýně
  • Hrášek
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužky Česnek
  • 50 g Parmazán
  • Petržel
  • Mletý černý pepř
  • Sůl Biosal

Rýži uvařte dle návodu na obalu. Na oleji zpěňte cibulku, přidejte česnek, na kostičky nakrájenou dýni a hrášek. Směs duste, dokud dýně nezměkne, cca 15 minut.

Smíchejte jogurt, krémový sýr, cottage sýr a ochuťte solí a pepřem. Do směsi přimíchejte rýži, dušenou zeleninu a polovinu strouhaného parmazanánu. Směs vložte do olejem vymazaného pekáčku a pečte na 180 °C cca 10 minut. Poté posypte zbylým parmazánem a dopečte dozlatova, cca 10 minut.

Podávejte teplé a posypané nasekanou petrželkou buď samostatně, nebo jako přílohu k masovým pokrmům.

Nakoupit suroviny

BIOLINIE Olej slunečnicový na pečení a smažení BIO 0,75 l

BIOLINIE Olej slunečnicový na pečení a smažení BIO 0,75 l

152 Kč
Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Pepř černý mletý BIO 35 g

Pepř černý mletý BIO 35 g

55 Kč
Vybrat vše