Povidlové buchty z dvouzrnkové mouky

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 105 min.
  • Množství: 15 porcí

Ingredience

  • 300 g Pšeničná mouka polohrubá
  • 200 g Celozrnná mouka dvouzrnková jemně mletá
  • 50 g Třtinový cukr přírodní
  • 1 ks Sůl Biosal
  • 40 g Droždí
  • 200 ml Mléko
  • 50 g Máslo
  • 2 ks Vejce
  • 1 kůra Citron
  • 1 ks Švestková povidla

Z droždí, lžičky cukru, lžičky mouky a 3 lžic vlažného mléka nechte vzejít kvásek. V míse smíchejte mouku, cukr, špetku soli a kvásek. Přidejte vejce, změklé máslo, mléko a citronovou kůru. Těsto míchejte tak dlouho, dokud se nepřestane lepit na stěny mísy. Těsto nechte asi hodinu kynout na teplém místě, přikryté utěrkou. 

Po vykynutí tvarujte z těsta malé bochánky, ty roztáhněte na placku a naplňte povidly (asi 1 lžička). Buchty zabalte tak, aby náplň nevytékala a vložte je do vymazaného pekáče uzavřenou stranou dolů. Buchty pečlivě pomažte máslem, aby se na sebe nelepily. Pečte 25-30 minut na 180 °C.

Během pečení buchty ještě alespoň jednou potřete máslem.

Nakoupit suroviny

Pšeničná mouka polohrubá BIO 1kg (b)

Pšeničná mouka polohrubá BIO 1kg (b)

53 Kč
Celozrnná mouka dvouzrnková jemně mletá BIO 500g

Celozrnná mouka dvouzrnková jemně mletá BIO 500g

38 Kč
Třtinový cukr přírodní - BIO - 500g  (H)

Třtinový cukr přírodní - BIO - 500g (H)

47 Kč
Mořská sůl jemná 1kg

Mořská sůl jemná 1kg

30 Kč
Švestková povidla ZWERGENWIESE BIO 225g

Švestková povidla ZWERGENWIESE BIO 225g

94 Kč
Vybrat vše