Povidlové buchty z dvouzrnkové mouky

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 105 min.
  • Množství: 15 porcí

Ingredience

  • 300 g Pšeničná mouka polohrubá
  • 200 g Celozrnná mouka dvouzrnková jemně mletá
  • 50 g cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  • 1 ks Sůl Biosal
  • 40 g droždí
  • 200 ml mléko
  • 50 g máslo
  • 2 ks vejce
  • 1 kůra Citron
  • 1 ks Švestková povidla

Z droždí, lžičky cukru, lžičky mouky a 3 lžic vlažného mléka nechte vzejít kvásek. V míse smíchejte mouku, cukr, špetku soli a kvásek. Přidejte vejce, změklé máslo, mléko a citronovou kůru. Těsto míchejte tak dlouho, dokud se nepřestane lepit na stěny mísy. Těsto nechte asi hodinu kynout na teplém místě, přikryté utěrkou. 

Po vykynutí tvarujte z těsta malé bochánky, ty roztáhněte na placku a naplňte povidly (asi 1 lžička). Buchty zabalte tak, aby náplň nevytékala a vložte je do vymazaného pekáče uzavřenou stranou dolů. Buchty pečlivě pomažte máslem, aby se na sebe nelepily. Pečte 25-30 minut na 180 °C.

Během pečení buchty ještě alespoň jednou potřete máslem.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Švestková povidla ZWERGENWIESE BIO 225 g

Švestková povidla ZWERGENWIESE BIO 225 g

94 Kč
Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Mouka dvouzrnková celozrnná jemně mletá 500 g BIO

Mouka dvouzrnková celozrnná jemně mletá 500 g BIO

38 Kč
Třtinový cukr přírodní BIO PROBIO 500 g

Třtinový cukr přírodní BIO PROBIO 500 g

47 Kč
Vybrat vše