Pohankový tabbouleh

  • Typ receptu: Veganské, Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 40 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 1 hrnek Pohankové kroupy
  • 1,5 hrnku Voda
  • Petržel
  • Máta
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Salátová okurka
  • 1 ks Mrkev
  • 2 ks Cibule
  • Česnek
  • Citronová šťáva
  • Olivový olej
  • Mořská sůl

Postup:
Pohanku propláchněte ve studené vodě. Pak vařte asi 2-3 minuty v osolené vodě, poté nechte 30 minut dojít „pod peřinou“. Nechte vychladnout. Připravte si dressing z citronové šťávy, oleje, česneku, soli a pepře. Zeleninu umyjte a pokrájejte na kostičky. Vložte do větší mísy, přidejte vychladlou pohanku a promíchejte. Zalijte připraveným dresinkem a znova řádně promíchejte. Ochuťte solí a pepřem. Přidejte petrželku a mátu a nechte asi 30 minut odležet. Podávejte vychlazené.


Náš tip: Výborně chutná s arabským pita chlebem a cizrnovým humusem.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

185 Kč
Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Pohanka kroupa BIO 500 g

Pohanka kroupa BIO 500 g

53 Kč
Vybrat vše