Pohankový perník z lámanky

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Veganské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 30 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 200 g Pohankové kroupy
  • 100 g pohanka kroupa BIO PROBIO
  • 2 ks vejce
  • 30 g Kukuřičný škrob Amylon
  • 50 g Kokos strouhaný BIOHARMONIE
  • 100 g cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  • 50 g mandle celé BIO PROBIO
  • Pomerančová kůra mletá
  • 1 lžička Perníkové koření BIO 40g
  • 0,5 ks prášek kypřicí do pečiva AMYLON
  • sůl mořská jemná BIOSAL
  • Sezamová semínka

Postup:

 Pohanku kroupu i pohanku lámanku zalijte půl litrem vroucí lehce osolené vody a nechte asi dvacet minut přikrytou změknout. Pak vmíchejte postupně všechny ostatní suroviny a vzniklou hustou kaši rozetřete do formy vymazané tukem a vysypané sezamovými semínky. Perník pečte při teplotě 180 °C asi 40 minut. Upečený perník můžete posypat moučkovým cukrem či sušenou syrovátkou. Doporučujeme podávat politý jogurtem, kysanou smetanou nebo ovocnou zavařeninou.

FOTO: NordWood Themes

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Kukuřičný škrob Amylon BIO  BEZLEPEK 200 g

Kukuřičný škrob Amylon BIO BEZLEPEK 200 g

43 Kč
Perníkové koření BIO 40 g

Perníkové koření BIO 40 g

55 Kč
Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Kypřící prášek do pečiva AMYLON BIO 12 g

Kypřící prášek do pečiva AMYLON BIO 12 g

6 Kč
Pohanka kroupa 500 g BIO PROBIO

Pohanka kroupa 500 g BIO PROBIO

48 Kč
Třtinový cukr přírodní BIO PROBIO 500 g

Třtinový cukr přírodní BIO PROBIO 500 g

47 Kč
Mandle celé hnědé BIO 80 g PROBIO

Mandle celé hnědé BIO 80 g PROBIO

53 Kč
Vybrat vše