Pohankový perník z lámanky

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Veganské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 30 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 200 g Pohankové kroupy
  • 100 g Pohanka loupaná
  • 2 ks Vejce
  • 30 g Kukuřičný škrob Amylon
  • 50 g Kokos strouhaný BIOHARMONIE
  • 100 g Třtinový cukr přírodní
  • 50 g Mandle hnědé celé
  • Pomerančová kůra mletá
  • 1 lžička Perníkové koření BIO 40g
  • 0,5 ks Kypřící prášek do pečiva AMYLON
  • Mořská sůl
  • Sezamová semínka

Postup:

 Pohanku kroupu i pohanku lámanku zalijte půl litrem vroucí lehce osolené vody a nechte asi dvacet minut přikrytou změknout. Pak vmíchejte postupně všechny ostatní suroviny a vzniklou hustou kaši rozetřete do formy vymazané tukem a vysypané sezamovými semínky. Perník pečte při teplotě 180 °C asi 40 minut. Upečený perník můžete posypat moučkovým cukrem či sušenou syrovátkou. Doporučujeme podávat politý jogurtem, kysanou smetanou nebo ovocnou zavařeninou.

FOTO: NordWood Themes

Nakoupit suroviny

Pohanka kroupa BIO 500g (H)

Pohanka kroupa BIO 500g (H)

42 Kč
53 Kč
Pohanka lámanka BIO - 400g  (H)

Pohanka lámanka BIO - 400g (H)

44 Kč
Kukuřičný škrob Amylon BIO - 200g BEZLEPEK

Kukuřičný škrob Amylon BIO - 200g BEZLEPEK

43 Kč
Kokos strouhaný BIOHARMONIE 200g

Kokos strouhaný BIOHARMONIE 200g

44 Kč
Třtinový cukr přírodní - BIO - 500g  (H)

Třtinový cukr přírodní - BIO - 500g (H)

47 Kč
Mandle hnědé celé BIOHARMONIE 80 g

Mandle hnědé celé BIOHARMONIE 80 g

71 Kč
Perníkové koření BIO 40g

Perníkové koření BIO 40g

55 Kč
Kypřící prášek do pečiva AMYLON BIO - 12g

Kypřící prášek do pečiva AMYLON BIO - 12g

5,50 Kč
Mořská sůl jemná 1kg

Mořská sůl jemná 1kg

30 Kč
Vybrat vše