Pikantní dýňová polévka s červenou čočkou

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Bezlepkové, Veganské, Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 50 min.
  • Množství: 8 porcí

Ingredience

  • 1 ks Dýně Hokaido
  • 200 g Červená čočka loupaná
  • 4 lžíce Olivový olej
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužky Česnek
  • 1 kostka Bujón zeleninový
  • 3 lžičky Kmín
  • 2 lžičky Koriandr mletý
  • 1,2 lžičky Kurkuma
  • Mletý černý pepř
  • Mořská sůl
  • 1,2 lžičky Chili mleté

Postup:
Čočku propláchněte v sítku pod studenou tekoucí vodou. Cibuli nakrájejte nadrobno, vložte do rozpáleného oleje a restujete za občasného míchání cca 5 minut. Mezitím si nakrájejte dýně na kostky. Do osmažené cibulky přidejte utřený česnek, kmín, koriandr, chilli a kurkumu a restujte asi 30 vteřin. Přidejte čočku a dýni a důkladně promíchejte. Nakonec přidejte 1,5 litru horké vody s bujonem. Přiveďte k varu, snižte teplotu a za občasného míchání vařte pod pokličkou cca 15 minut.

Nakonec polévku dle chuti dosolte a rozmixujte tyčovým mixérem. Můžete podávat posypané nasekanou petrželkou, opraženými dýňovými semínky nebo lžící zakysané smetany.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

185 Kč
Červená čočka loupaná BIO 500 g

Červená čočka loupaná BIO 500 g

66 Kč
Chili mleté BIO 40 g

Chili mleté BIO 40 g

49 Kč
Kmín mletý BIO 60 g

Kmín mletý BIO 60 g

49 Kč
Koriandr mletý BIO 40 g

Koriandr mletý BIO 40 g

49 Kč
Kurkuma BIO 40 g

Kurkuma BIO 40 g

49 Kč
Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Pepř černý mletý BIO 35 g

Pepř černý mletý BIO 35 g

55 Kč
Vybrat vše