Pikantní dýňová polévka s červenou čočkou

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Bezlepkové, Veganské, Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 50 min.
  • Množství: 8 porcí

Ingredience

  • 1 ks dýně Hokaido
  • 200 g čočka červená loupaná BIO PROBIO
  • 4 lžíce olej olivový extra panenský BIOLINIE
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 1 kostka bujón zeleninový - kostky BIO PROBIO
  • 3 lžičky Kmín
  • 2 lžičky Koriandr mletý
  • 1,2 lžičky Kurkuma
  • pepř černý mletý SONNENTOR
  • sůl mořská jemná BIOSAL
  • 1,2 lžičky Chili mleté

Postup:
Čočku propláchněte v sítku pod studenou tekoucí vodou. Cibuli nakrájejte nadrobno, vložte do rozpáleného oleje a restujete za občasného míchání cca 5 minut. Mezitím si nakrájejte dýně na kostky. Do osmažené cibulky přidejte utřený česnek, kmín, koriandr, chilli a kurkumu a restujte asi 30 vteřin. Přidejte čočku a dýni a důkladně promíchejte. Nakonec přidejte 1,5 litru horké vody s bujonem. Přiveďte k varu, snižte teplotu a za občasného míchání vařte pod pokličkou cca 15 minut.

Nakonec polévku dle chuti dosolte a rozmixujte tyčovým mixérem. Můžete podávat posypané nasekanou petrželkou, opraženými dýňovými semínky nebo lžící zakysané smetany.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Koriandr mletý BIO 40 g

Koriandr mletý BIO 40 g

49 Kč
Chili mleté BIO 40 g

Chili mleté BIO 40 g

55 Kč
Kmín mletý BIO 60 g

Kmín mletý BIO 60 g

49 Kč
Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Pepř černý mletý BIO 35 g

Pepř černý mletý BIO 35 g

55 Kč
Kurkuma BIO 40 g

Kurkuma BIO 40 g

49 Kč
BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

148 Kč
Čočka červená loupaná BIO PROBIO 500 g

Čočka červená loupaná BIO PROBIO 500 g

49 Kč
Bujón zeleninový - kostky 6 x 0,5 l 66 g BIO PROBIO

Bujón zeleninový - kostky 6 x 0,5 l 66 g BIO PROBIO

33 Kč
Vybrat vše