Mrkvový dort

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 30 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 200 g Máslo
  • 180 g Třtinový cukr přírodní
  • 4 ks Vejce
  • 6 lžic Podmáslí
  • 220 g Ječná mouka celozrnná jemně mletá
  • 3 lžičky Kypřící prášek do pečiva AMYLON
  • Mořská sůl
  • Skořice mletá
  • Muškátový oříšek
  • 220 g Mrkev

Troubu předehřejte na 170°C.

Smíchejte mouku, sůl, skořici, muškátový oříšek a kypřící prášek. Do jiné dejte máslo, cukr a prošlehejte, poté přidejte žloutky a podmáslí. Přidejte suchou směs, mrkev a promíchejte. Nakonec vyšlehejte bílky do sněhu a jemně vmíchejte do těsta. 

Těsto vlijte do formy o průměru 20-26 cm a pečte asi 1 hodinu. Počkejte 10 minut, vyjměte z formy a nechte vychladnout.

Dozdobit můžete podle své fantazie.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Ječná mouka celozrnná jemně mletá BIO 500 g

Ječná mouka celozrnná jemně mletá BIO 500 g

25 Kč
Kypřící prášek do pečiva AMYLON BIO 12 g

Kypřící prášek do pečiva AMYLON BIO 12 g

6 Kč
Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Muškátový oříšek mletý BIO 30 g

Muškátový oříšek mletý BIO 30 g

88 Kč
Skořice mletá BIO 40 g

Skořice mletá BIO 40 g

49 Kč
Třtinový cukr přírodní BIO 500 g

Třtinový cukr přírodní BIO 500 g

47 Kč
Vybrat vše