Máslová dýně plněná quinoou

  • Typ receptu: Bezlepkové, Vegetariánské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 60 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 100 g Quinoa bílá
  • 3 lžíce olej olivový extra panenský BIOLINIE
  • Sůl Biosal
  • pepř černý mletý SONNENTOR
  • 1 ks Máslová dýně
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks cibule
  • 1 ks červená paprika
  • citronová šťáva
  • 1 hrst pažitka

Máslovou dýni rozpulte a vydlabejte. Dýni vložte na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a pečte na 180 °C asi 35 minut do změknutí.

Quinou připravte dle návodu na obale.  Na oleji zpěňte nasekanou cibulku, přidejte nastrouhanou mrkev a uvařenou quinou. Osolte, ochuťte dobromyslí a společně poduste asi 10 minut. Na závěr smíchejte s černými olivami, citrónovou šťávou a kostičkami sýru Feta.  Změklé půlky máslové dýně naplňte směsí s quinoou a ještě asi na 10 minut zapečte. Před podáváním posypte nasekanou pažitkou a lehce na sucho opraženými piniovými oříšky. Podávejte jako přílohu k hlavním masovým pokrmům či doplněné o zeleninový salát jako hlavní vegetariánský chod.

Tip: Pokud se vám část quinoy do dýně nevešla, využijte ji jako přílohu k dalšímu pokrmu. Výborně chutná i studená jako salát.

Nakoupit suroviny

Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Pepř černý mletý BIO 35 g

Pepř černý mletý BIO 35 g

55 Kč
BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

148 Kč
Vybrat vše