Máslovou dýni rozpulte a vydlabejte. Dýni vložte na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a pečte na 180 °C asi 35 minut do změknutí.
Quinou připravte dle návodu na obale. Na oleji zpěňte nasekanou cibulku, přidejte nastrouhanou mrkev a uvařenou quinou. Osolte, ochuťte dobromyslem a společně poduste asi 10 minut. Na závěr smíchejte s černými olivami, citrónovou šťávou a kostičkami sýru Feta. Změklé půlky máslové dýně naplňte směsí s quinoou a ještě asi na 10 minut zapečte. Před podáváním posypte nasekanou pažitkou a lehce na sucho opraženými piniovými oříšky. Podávejte jako přílohu k hlavním masovým pokrmům či doplněné o zeleninový salát jako hlavní vegetariánský chod.
Tip: Pokud se vám část quinoy do dýně nevešla, využijte ji jako přílohu k dalšímu pokrmu. Výborně chutná i studená jako salát.