Máslová dýně plněná quinoou

  • Typ receptu: Bezlepkové, Vegetariánské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 60 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 100 g quinoa bílá BIO PROBIO
  • 3 lžíce olej olivový extra panenský BIO BIOLINIE
  • sůl jemná BIO BIOSAL
  • pepř černý mletý BIO SONNENTOR
  • 1 lžíce dobromysl (oregano) BIO SONNENTOR
  • 1 ks máslová dýně
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks cibule
  • 1 ks červená paprika
  • 50 g olivy
  • 100 g sýr feta
  • 50 g piniové oříšky
  • citronová šťáva
  • 1 hrst pažitka

Máslovou dýni rozpulte a vydlabejte. Dýni vložte na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a pečte na 180 °C asi 35 minut do změknutí.

Quinou připravte dle návodu na obale.  Na oleji zpěňte nasekanou cibulku, přidejte nastrouhanou mrkev a uvařenou quinou. Osolte, ochuťte dobromyslem a společně poduste asi 10 minut. Na závěr smíchejte s černými olivami, citrónovou šťávou a kostičkami sýru Feta.  Změklé půlky máslové dýně naplňte směsí s quinoou a ještě asi na 10 minut zapečte. Před podáváním posypte nasekanou pažitkou a lehce na sucho opraženými piniovými oříšky. Podávejte jako přílohu k hlavním masovým pokrmům či doplněné o zeleninový salát jako hlavní vegetariánský chod.

Tip: Pokud se vám část quinoy do dýně nevešla, využijte ji jako přílohu k dalšímu pokrmu. Výborně chutná i studená jako salát.

Nakoupit suroviny

Oregano (dobromysl) 18 g BIO SONNENTOR

Oregano (dobromysl) 18 g BIO SONNENTOR

57 Kč
Quinoa bílá 250 g BIO PROBIO

Quinoa bílá 250 g BIO PROBIO

63 Kč
Vybrat vše