Krekry z rýžové mouky

  • Typ receptu: Bezlepkové, Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 35 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 150 g Rýžová mouka hladká BIOHARMONIE
  • 1 lžička Paprika sladká mletá
  • 50 g Máslo
  • 100 g Sýr
  • 2 ks Vejce
  • Mořská sůl
  • Mletý černý pepř
  • Chia semínka
  • Len hnědý
  • Mák modrý

Postup:

Smícháme mouku, papriku, sůl a pepř. Tuto směs spolu s máslem propracujeme a vytvoříme drobenku. Přidáme ¾ nastrouhaného sýra a našlehaná vajíčka. Zpracujeme v těsto a necháme 10 minut uležet.

Plech vyložíme pečícím papírem a na něj rozválíme těsto na co nejtenčí plát. Plát potřeme ušlehaným vejcem, posypeme semínky či kořením a lehce zaválíme, aby nám semínka z krekrů neopadávala. Posypeme ještě zbylým sýrem. Kolečkem na krájení pizzy rozkrájíme na širší proužky, čtverečky či trojúhelníky. Jednotlivé tvary od sebe neoddělujeme a rozlámeme je nebo rozkrájíme podle řezů až po upečení.

Pečeme v předehřáté troubě na 160°C 15-18 minut, jen do lehkého nazlátnutí.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Paprika sladká BIO 40 g

Paprika sladká BIO 40 g

55 Kč
Pepř černý mletý BIO 35 g

Pepř černý mletý BIO 35 g

55 Kč
Rýžová mouka hladká BIO 300 g

Rýžová mouka hladká BIO 300 g

36 Kč
Vybrat vše