Ječné kroupy s vepřovými plátky a pečenou chilli mrkví

  • Typ receptu: Bezlaktózové
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 80 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 100 g Ječné kroupy
  • 50 g Ječmen bezpluchý
  • 4 lžíce Olivový olej
  • 4 lžíce Dýňová semena
  • 2 lžičky Mořská sůl
  • Mletý černý pepř
  • Chili mleté
  • 200 g Vepřová pečeně
  • 4 ks Mrkev
  • 4 ks Jarní cibulka
  • 1 ks Cuketa
  • 50 g Rukola
  • 4 stroužky Česnek

Ječné kroupy a ječmen propláchněte a dejte vařit dle návodu na obalu (cca 50 minut). Minutu před koncem varu přidejte 1,5 lžičky soli. Než se kroupy uvaří, očistěte zeleninu, nakrájejte jarní cibulku na 2 cm, mrkev na 3 cm, cuketu na hranolky. Plátek masa položte na prkýnko a ostrým nožem příčně krájejte velmi jemné plátky. Rozehřejte troubu, mrkev a cuketu vložte do pekáčku vyloženého pečicím papírem, posolte, posypte chilli, polijte lžící olivového oleje a pečte v troubě na 250 °C 15-20 minut. Na pánvi rozpalte zbývající olej, rychle osmahněte cibulku (cca 1 minutu), vyjměte cibulku na talíř, vraťte pánev na plotýnku a vsypte dýňová semínka. Smažte při vysoké teplotě než začnou praskat (1-2 minuty). Vyjměte semínka na talíř. Vraťte pánev na plotýnku a vložte plátky masa, přidejte sůl a pepř. Zprudka osmažte.

Do uvařených krup vmíchejte cibulku, dýňová semínka, a rukolu, dosolte, je-li potřeba.

Servírujte s osmaženými plátky masa, pečenou mrkví a cuketou.

Nakoupit suroviny

BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

185 Kč
Chili mleté BIO 40 g

Chili mleté BIO 40 g

49 Kč
Dýňová semena BEZLEPEK BIO 100 g

Dýňová semena BEZLEPEK BIO 100 g

33 Kč
Ječmen bezpluchý BIO 500 g

Ječmen bezpluchý BIO 500 g

22 Kč
Ječné kroupy (velké) BIO 500 g

Ječné kroupy (velké) BIO 500 g

25 Kč
Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Pepř černý mletý BIO 35 g

Pepř černý mletý BIO 35 g

55 Kč
Vybrat vše