Ječné kroupy a ječmen propláchněte a dejte vařit dle návodu na obalu (cca 50 minut). Minutu před koncem varu přidejte 1,5 lžičky soli. Než se kroupy uvaří, očistěte zeleninu, nakrájejte jarní cibulku na 2 cm, mrkev na 3 cm, cuketu na hranolky. Plátek masa položte na prkýnko a ostrým nožem příčně krájejte velmi jemné plátky. Rozehřejte troubu, mrkev a cuketu vložte do pekáčku vyloženého pečicím papírem, posolte, posypte chilli, polijte lžící olivového oleje a pečte v troubě na 250 °C 15-20 minut. Na pánvi rozpalte zbývající olej, rychle osmahněte cibulku (cca 1 minutu), vyjměte cibulku na talíř, vraťte pánev na plotýnku a vsypte dýňová semínka. Smažte při vysoké teplotě než začnou praskat (1-2 minuty). Vyjměte semínka na talíř. Vraťte pánev na plotýnku a vložte plátky masa, přidejte sůl a pepř. Zprudka osmažte.
Do uvařených krup vmíchejte cibulku, dýňová semínka, a rukolu, dosolte, je-li potřeba.
Servírujte s osmaženými plátky masa, pečenou mrkví a cuketou.