Ječné kroupy s vepřovými plátky a pečenou chilli mrkví

  • Typ receptu: Bezlaktózové
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 80 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 100 g kroupy ječné BIO PROBIO
  • 50 g ječmen bezpluchý BIO PROBIO
  • 4 lžíce olej olivový extra panenský BIO BIOLINIE
  • 4 lžíce semínka dýňová BIO PROBIO
  • 2 lžičky sůl mořská jemná BIO BIOSAL
  • pepř černý mletý BIO SONNENTOR
  • chili mleté BIO SONNENTOR
  • 200 g vepřová pečeně
  • 4 ks mrkev
  • 4 ks jarní cibulka
  • 1 ks cuketa
  • 50 g rukola
  • 4 stroužky česnek

Ječné kroupy a ječmen propláchněte a dejte vařit dle návodu na obalu (cca 50 minut). Minutu před koncem varu přidejte 1,5 lžičky soli. Než se kroupy uvaří, očistěte zeleninu, nakrájejte jarní cibulku na 2 cm, mrkev na 3 cm, cuketu na hranolky. Plátek masa položte na prkýnko a ostrým nožem příčně krájejte velmi jemné plátky. Rozehřejte troubu, mrkev a cuketu vložte do pekáčku vyloženého pečicím papírem, posolte, posypte chilli, polijte lžící olivového oleje a pečte v troubě na 250 °C 15-20 minut. Na pánvi rozpalte zbývající olej, rychle osmahněte cibulku (cca 1 minutu), vyjměte cibulku na talíř, vraťte pánev na plotýnku a vsypte dýňová semínka. Smažte při vysoké teplotě než začnou praskat (1-2 minuty). Vyjměte semínka na talíř. Vraťte pánev na plotýnku a vložte plátky masa, přidejte sůl a pepř. Zprudka osmažte.

Do uvařených krup vmíchejte cibulku, dýňová semínka, a rukolu, dosolte, je-li potřeba.

Servírujte s osmaženými plátky masa, pečenou mrkví a cuketou.

Nakoupit suroviny

Chilli mleté 40 g BIO SONNENTOR

Chilli mleté 40 g BIO SONNENTOR

70 Kč
Kroupy ječné 500 g BIO PROBIO

Kroupy ječné 500 g BIO PROBIO

33 Kč
Ječmen loupaný 500 g BIO PROBIO

Ječmen loupaný 500 g BIO PROBIO

32 Kč
Semínka dýňová 100 g BIO PROBIO

Semínka dýňová 100 g BIO PROBIO

48 Kč
Vybrat vše