Jáhlovo-špenátový nákyp

  • Typ receptu: Bezlepkové, Vegetariánské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 70 min.
  • Množství: 5 porcí

Ingredience

  • 150 g jáhly BIO PROBIO
  • 1  špetka sůl mořská jemná BIO BIOSAL
  • 200 ml mléko
  • 3 ks vejce
  • 1 lžička tymián BIO SONNENTOR
  • 1 lžička pažitka
  • 2 lžíce olej slunečnicový na pečení a smažení BIO BIOLINIE
  • 1 ks cibule
  • 250 g špenátové listy
  • 150 g kozí sýr

Jáhly zalijte 300 ml vody, osolte a na mírném ohni přiklopené pokličkou vařte asi 25 minut, dokud se všechna voda nevsákne.

V mléce rozšlehejte vejce, tymián, pažitku a osolte.

Na oleji zpěňte cibuli, přidejte špenátové listy, sůl a krátce poduste.

Uvařené jáhly smíchejte se špenátem a směs rozdělte do 5 malých zapékacích misek vymazaných olejem. Zalijte směsí z vajec, mléka a bylinek a lžící upěchujte. Vrch posypte sýrem a dejte zapéct na 190 °C asi na 25 minut.

Podávejte teplé se zeleninovým salátem jako lehkou večeři.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Jáhly 500 g BIO PROBIO

Jáhly 500 g BIO PROBIO

50 Kč
Vybrat vše