Jáhlovo-špenátový nákyp

  • Typ receptu: Bezlepkové, Vegetariánské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 70 min.
  • Množství: 5 porcí

Ingredience

  • 150 g Jáhly
  • 1   Olej slunečnicový na pečení a smažení
  • 300 ml Voda
  • 1 špetka Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 250 g Špenát
  • 3 ks Vejce
  • 200 ml Mléko
  • 1 lžička Tymián
  • 1 lžička Pažitka
  • 1 dle chuti Sýr

Jáhly zalijte vodou, osolte a vařte asi 25 minut na mírném ohni pod poklicí, dokud se všechna voda nevsákne. Mezitím si v mléce rozšlehejte vejce, přidejte tymián, pažitku a dochuťte solí. Špenát připravte na cibulce.

Uvařené jáhly smíchejte se špenátem a rozdělte do 5 malých zapékacích misek vymazaných olejem. Směs lehce vtlačte dovnitř. Zalijte rozšlehaným vejcem a opět lehce vtlačte dovnitř lžičkou tak, aby byla celá směs zakrytá vejcem. Vršek nakonec posypte sýrem dle své chuti a dejte zapéct na 190 °C asi 25 minut.

Podávejte teplé, se zeleninovým salátem jako lehkou večeři.

Tip: Sýr dle chuti (uzený, kozí,...)

Nakoupit suroviny

Jáhly BIO - 500g

Jáhly BIO - 500g

41 Kč
BIOLINIE olej slunečnicový na pečení a smažení BIO 0,75 l

BIOLINIE olej slunečnicový na pečení a smažení BIO 0,75 l

106 Kč
152 Kč
Tymián BIO 25g SONNENTOR

Tymián BIO 25g SONNENTOR

49 Kč
Vybrat vše