Jáhlovo-špenátový nákyp

  • Typ receptu: Bezlepkové, Vegetariánské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 70 min.
  • Množství: 5 porcí

Ingredience

  • 150 g jáhly BIO PROBIO
  • 1  špetka sůl mořská jemná BIOSAL
  • 200 ml mléko
  • 3 ks vejce
  • 1 lžička tymián SONNENTOR
  • 1 lžička pažitka
  • 2 lžíce olej slunečnicový na pečení a smažení BIOLINIE
  • 1 ks cibule
  • 250 g špenátové listy
  • 150 g kozí sýr

Jáhly zalijte 300 ml vody, osolte a na mírném ohni přiklopené pokličkou vařte asi 25 minut, dokud se všechna voda nevsákne.

V mléce rozšlehejte vejce, tymián, pažitku a osolte.

Na oleji zpěňte cibuli, přidejte špenátové listy, sůl a krátce poduste.

Uvařené jáhly smíchejte se špenátem a směs rozdělte do 5 malých zapékacích misek vymazaných olejem. Zalijte směsí z vajec, mléka a bylinek a lžící upěchujte. Vrch posypte sýrem a dejte zapéct na 190 °C asi na 25 minut.

Podávejte teplé se zeleninovým salátem jako lehkou večeři.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Tymián BIO 25 g SONNENTOR

Tymián BIO 25 g SONNENTOR

49 Kč
BIOLINIE Olej slunečnicový na pečení a smažení BIO 0,75 l

BIOLINIE Olej slunečnicový na pečení a smažení BIO 0,75 l

152 Kč
Jáhly BIO PROBIO 500 g

Jáhly BIO PROBIO 500 g

41 Kč
Vybrat vše