Jahelný salát s cizrnou, špenátem a citronovou zálivkou

  • Typ receptu: Vegetariánské, Veganské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 40 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 1 šálek jáhly BIO PROBIO
  • 1 ks kukuřice sterilovaná BIO PROBIO
  • 1 ks konzerva sterilované cizrny BIO BIOLINIE
  • 1 ks cibule
  • 500 g špenátové listy
  • 2 stroužky česnek
  • kmín BIO SONNENTOR
  • sůl mořská jemná BIO BIOSAL
  • pepř mletý BIO PROBIO
  • olej olivový extra panenský BIO BIOLINIE
  • citronová šťáva
  • citronová kůra
  • 1 ks avokádo
  • dobromysl BIO SONNENTOR

Jáhly řádně properte a několikrát spařte vroucí vodou. Zalijte vodou v poměru 1 : 2 a asi 15 minut vařte. Po uvaření nechte ještě asi 5 - 10 min odstát pod pokličkou. Cibuli nasekejte najemno a zpěňte na pánvi s olivovým olejem. K zezlátlé cibulce přidejte kukuřici, cizrnu a společně asi 5 minut restujte. Občas promíchejte. Přidejte kmín, česnek a dochuťte pepřem a solí. Společně ještě asi 5 minut restujte, aby česnek provoněl ostatní suroviny. Přidejte proprané špenátové listy a poduste několik minut do zvadnutí. Směs poté smíchejte s hotovými jáhlami a nechte vychladnout.


Mezitím si připravte zálivku z olivového oleje, citronové šťávy, citrónové kůry, pepře a soli. Všechny suroviny promíchejte a vlijte do směsi jáhel a špenátu. Ještě jednou promíchejte, aby se zálivka dostala ke všem surovinám. Na závěr přidejte čerstvé bylinky a avokádo. Vložte do lednice a nechte vychladnout. Nejlépe chutná druhý den, pěkně uleželý.

Photo by Deryn Macey

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Oregano (dobromysl) 18 g BIO SONNENTOR

Oregano (dobromysl) 18 g BIO SONNENTOR

57 Kč
Kmín mletý 60 g BIO SONNENTOR

Kmín mletý 60 g BIO SONNENTOR

57 Kč
Jáhly 500 g BIO PROBIO

Jáhly 500 g BIO PROBIO

50 Kč
Kukuřice sterilovaná 340 g BIO PROBIO

Kukuřice sterilovaná 340 g BIO PROBIO

47 Kč
Vybrat vše