Jahelný salát s cizrnou, špenátem a citronovou zálivkou

  • Typ receptu: Vegetariánské, Veganské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 40 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 1 šálek Jáhly
  • 1 ks BIOLINIE kukuřice sterilovaná
  • 1 ks Konzerva sterilované cizrny
  • 1 ks Cibule
  • 500 g Špenát
  • 2 stroužky Česnek
  • Kmín
  • Mořská sůl
  • Pepř
  • Olivový olej
  • Citronová šťáva
  • Citrónová kůra
  • 1 ks Avokádo
  • Oregano

Jáhly řádně properte a několikrát spařte vroucí vodou. Zalijte vodou v poměru 1 : 2 a asi 15 minut vařte. Po uvaření nechte ještě asi 5 - 10 min odstát pod pokličkou. Cibuli nasekejte najemno a zpěňte na pánvi s olivovým olejem. K zezlátlé cibulce přidejte kukuřici, cizrnu a společně asi 5 minut restujte. Občas promíchejte. Přidejte kmín, česnek a dochuťte pepřem a solí. Společně ještě asi 5 minut restujte, aby česnek provoněl ostatní suroviny. Přidejte proprané špenátové listy a poduste několik minut do zvadnutí. Směs poté smíchejte s hotovými jáhlami a nechte vychladnout.


Mezitím si připravte zálivku z olivového oleje, citronové šťávy, citrónové kůry, pepře a soli. Všechny suroviny promíchejte a vlijte do směsi jáhel a špenátu. Ještě jednou promíchejte, aby se zálivka dostala ke všem surovinám. Na závěr přidejte čerstvé bylinky a avokádo. Vložte do lednice a nechte vychladnout. Nejlépe chutná druhý den, pěkně uleželý.

Photo by Deryn Macey

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

BIOLINIE KONZERVA cizrna BIO 400 g

BIOLINIE KONZERVA cizrna BIO 400 g

36 Kč
BIOLINIE kukuřice sterilovaná BIO - 340 g

BIOLINIE kukuřice sterilovaná BIO - 340 g

53 Kč
BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

185 Kč
Jáhly BIO 500 g

Jáhly BIO 500 g

41 Kč
Kmín mletý BIO 60 g

Kmín mletý BIO 60 g

49 Kč
Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Pepř černý mletý BIO 35 g

Pepř černý mletý BIO 35 g

55 Kč
Vybrat vše