Jahelný salát s cizrnou, špenátem a citronovou zálivkou

  • Typ receptu: Vegetariánské, Veganské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 40 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 1 šálek Jáhly
  • 1 ks BIOLINIE kukuřice sterilovaná
  • 1 ks Konzerva sterilované cizrny
  • 1 ks Cibule
  • 500 g Špenát
  • 2 stroužky Česnek
  • Kmín
  • Mořská sůl
  • Pepř
  • Olivový olej
  • Citronová šťáva
  • Citrónová kůra
  • 1 ks Avokádo
  • Oregano

Jáhly řádně properte a několikrát spařte vroucí vodou. Zalijte vodou v poměru 1 : 2 a asi 15 minut vařte. Po uvaření nechte ještě asi 5 - 10 min odstát pod pokličkou. Cibuli nasekejte najemno a zpěňte na pánvi s olivovým olejem. K zezlátlé cibulce přidejte kukuřici, cizrnu a společně asi 5 minut restujte. Občas promíchejte. Přidejte kmín, česnek a dochuťte pepřem a solí. Společně ještě asi 5 minut restujte, aby česnek provoněl ostatní suroviny. Přidejte proprané špenátové listy a poduste několik minut do zvadnutí. Směs poté smíchejte s hotovými jáhlami a nechte vychladnout.


Mezitím si připravte zálivku z olivového oleje, citronové šťávy, citrónové kůry, pepře a soli. Všechny suroviny promíchejte a vlijte do směsi jáhel a špenátu. Ještě jednou promíchejte, aby se zálivka dostala ke všem surovinám. Na závěr přidejte čerstvé bylinky a avokádo. Vložte do lednice a nechte vychladnout. Nejlépe chutná druhý den, pěkně uleželý.

Photo by Deryn Macey

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Jáhly BIO - 500g

Jáhly BIO - 500g

41 Kč
BIOLINIE kukuřice sterilovaná BIO - 340g

BIOLINIE kukuřice sterilovaná BIO - 340g

53 Kč
BIOLINIE KONZERVA cizrna BIO 400g

BIOLINIE KONZERVA cizrna BIO 400g

36 Kč
Kmín mletý BIO 60g

Kmín mletý BIO 60g

49 Kč
Mořská sůl jemná 1kg

Mořská sůl jemná 1kg

30 Kč
Pepř černý mletý BIO 35g

Pepř černý mletý BIO 35g

55 Kč
BIOLINIE extra panenský olivový olej BIO 0,5 l

BIOLINIE extra panenský olivový olej BIO 0,5 l

185 Kč
Vybrat vše