Dušené jehněčí s rajčaty a koriandrem

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Bezlepkové
  • Náročnost: Obtížný
  • Čas přípravy: 120 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 600 g jehněčí maso
  • 400 g rajčata sekaná sterilovaná BIO BIOLINIE
  • 2 lžíce olej slunečnicový za studena lisovaný BIO BIOLINIE
  • sůl mořská jemná BIO BIOSAL
  • 3 ks cibule
  • česnek
  • koriandr mletý BIO SONNENTOR
  • 1 lžíce med
  • citronová kůra
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • 300 ml voda

Na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte med a nechte zkaramelizovat. K cibuli vložte maso a za stálého míchání je opečte. Přidejte sekaná rajčata, mořskou sůl, citrónovou kůru a šťávu. Za občasného míchání duste zakryté poklicí.

Když je maso částečně měkké, přidejte utřený česnek a koriandr. Zvolna společně duste doměkka. Dle potřeby podlévejte vodou, avšak ne příliš, omáčka se již nezahušťuje. Podávejte s rýží, pohankovým rizotem či bulgurem.

 

Nakoupit suroviny

Koriandr mletý 40 g BIO SONNENTOR

Koriandr mletý 40 g BIO SONNENTOR

57 Kč
Vybrat vše