Dušené jehněčí s rajčaty a koriandrem

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Bezlepkové
  • Náročnost: Obtížný
  • Čas přípravy: 120 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 400 g Sekaná rajčata loupaná
  • 2 lžíce Slunečnicový olej lis. za studena
  • Mořská sůl
  • 3 ks Cibule
  • Česnek
  • Koriandr mletý
  • 1 lžíce Med
  • Citrónová kůra
  • 1 lžíce Citronová šťáva
  • 300 ml Voda

Na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte med a nechte zkaramelizovat. K cibuli vložte maso a za stálého míchání je opečte. Přidejte sekaná rajčata, mořskou sůl, citrónovou kůru a šťávu. Za občasného míchání duste zakryté poklicí.

Když je maso částečně měkké, přidejte utřený česnek a koriandr. Zvolna společně duste doměkka. Dle potřeby podlévejte vodou, avšak ne příliš, omáčka se již nezahušťuje. Podávejte s rýží, pohankovým rizotem či bulgurem.

 

Nakoupit suroviny

BIOLINIE KONZERVA rajčata sekaná sterilovaná BIO 400 g

BIOLINIE KONZERVA rajčata sekaná sterilovaná BIO 400 g

33 Kč
BIOLINIE slunečnicový olej lis.za studena BIO 0,5 l

BIOLINIE slunečnicový olej lis.za studena BIO 0,5 l

99 Kč
Koriandr mletý BIO 40 g

Koriandr mletý BIO 40 g

49 Kč
Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Vybrat vše