PRO - BIO, první český výrobce biopotravin » O nás » Aktuality » Upečte si svůj domácí chléb ze směsí BIOLINIE!

Upečte si svůj domácí chléb ze směsí BIOLINIE!

 

Čtvrtek, 16. července 2015

Jako letní novinku jsme pro vás připravili dvě nové směsi k snadné a rychlé přípravě výtečného chleba. Směs je namíchána podle naší vlastní receptury, stačí k ní jen dodat vodu a droždí.

Suroviny, jejich poměr a způsob přípravy jsme volili tak, že výsledný chléb vám bude chutnat i samotný nebo jen namazaný čerstvým máslem či domácím sádlem.

Základem chleba je kvalitní mouka. V našich směsích jsme využili šetrně namleté bio mouky z PRO-BIO mlýna, které jsou mlety z certifikovaných surovin z ekologicky hospodařících farem. Vynikající chuť a vysoká kvalita našich mouk je docílena také minimalizací transportu během mlecího procesu, což eliminuje proces zvětrávání. Mouky nemeleme do zásoby ani je dlouhodobě neskladujeme, proto jsou naše bio mouky vždy chutné, voňavé a nutričně bohaté.

Žitno-pšeničný chléb BIOLINIE

  • Návrat k přirozenému poctivému chlebu
  • Vysoký obsah vlákniny
  • Obsahuje celozrnnou a chlebovou žitnou  mouku
  • Jedinečná struktura, vůně i chuť
  • Rychlá a snadná příprava

Žitná a pšeničná mouka spolu tvoří ideální kombinaci pro přípravu klasického chleba, jak ho znali již naši předci. Žitná chlebová a žitná celozrnná mouka dodávají chlebu tmavší barvu, jsou zdrojem důležité vlákniny a minerálních látek.

Složení: pšeničná mouka chlebová* 45 %, žitná mouka chlebová* 23 %, žitná mouka celozrnná* 22,5 %, zlepšující přípravek* (pšeničná mouka*, pšeničný lepek*, jedlá sůl, látka zlepšující mouku: kyselina askorbová, enzymy), okyselující přípravek* (pšeničná mouka*, kyselina: kyselina mléčná, startovací kultura), jedlá mořská sůl, pšeničný lepek*, kmín mletý*. *Z ekologického zemědělství.

 

Šetizrnný chléb BIOLINIE

  • Bohaté využití ingrediencí
  • Kombinace  10 různých plodin
  • Jedinečná struktura, vůně i chuť
  • Vysoký obsah vlákniny
  • Rychlá a snadná příprava

Ochutnejte bohatý chléb, který obsahuje 10 různých plodin. Základem tohoto chleba je pšeničná chlebová mouka a žitná chlebová mouka v takovém poměru, aby chléb správně vykynul, držel tvar a měl příjemnou strukturu. K tomuto základu jsme přidali mouky z tradičních zapomenutých obilovin (dvouzrnka, červená pšenice, ječmen), obiloviny (jáhly, oves), luštěniny (čočku) a semínka (slunečnice, len), které chlebu dodávají vynikající chuť, výjimečný charakter a velké množství důležitých živin jako jsou omega 3 mastné kyseliny, minerální látky a vitamíny.

Složení: žitná mouka chlebová*, pšeničná mouka chlebová*,  celozrnná mouka z červené pšenice* 6 %, celozrnná mouka z pšenice dvouzrnky* 6 %, ovesné vločky*, slunečnicová semena*, ječná mouka celozrnná*, zlepšující přípravek* (pšeničná mouka*, pšeničný lepek*, jedlá sůl, látka zlepšující mouku: kyselina askorbová, enzymy),len hnědý*,  okyselující přípravek* (pšeničná mouka*, kyselina: kyselina mléčná, startovací kultura), červená čočka loupaná* 2,5 %, jáhly*, jedlá mořská sůl, třtinový cukr*, pšeničný lepek*, kmín mletý*. *Z ekologického zemědělství.

Vláknina -  působí v našich střevech, jako kartáč, který čistí jejich stěny, působí blahodárně na činnost střev, proti hemoroidům a nádorům.

Celozrnné mouky mají ze všech druhů mouk nejvyšší obsah vlákniny, minerálních látek, enzymů i tuků. Jejich struktura se podobá moukám polohrubým. Z dietetického hlediska jsou tyto mouky nejhodnotnější.

Chlebové mouky patří svým složením na rozmezí mezi mouku celozrnnou a mouku bílou. Strukturou patří mezi mouky hladké. Ve srovnání s bílou moukou mají více vlákniny, minerálních látek, enzymů i tuků. Těsta z chlebových mouk mají hrubší a hutnější strukturu, jsou vláčnější a vážou více vody. Díky tomu vydrží chléb déle čerstvý a nevysychá tak rychle.

 

O nás

Odběr novinek

Recept měsíce

Dýňové kernotto

Vynikající sezónní kernotto. Šťavnaté, jemné a lahodné.

Facebook
 
 

| Zajímavé odkazy | www.probio.cz, tel.: 583 301 952, fax: 583 301 960, e-mail: probio@probio.cz

BIO Harmonie, BIOLINE