Tymiánový špaldový pita chléb

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 50 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 320 g mouka špaldová hladká BIO PROBIO
  • 1 lžička cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  • 2 lžíce olej olivový extra panenský BIO BIOLINIE
  • 160 ml mléko
  • 80 ml voda
  • 1 lžička sůl jemná BIO BIOSAL
  • 2 lžičky sušené droždí
  • 1 lžička tymián BIO SONNENTOR
  • špetka pepř černý mletý BIO SONNENTOR
  • špetka sůl mořská hrubá BIO BIOSAL

V míse smíchejte mléko, vodu, cukr a droždí. Přidejte mouku, sůl a větší část tymiánu. Vymíchejte těsto, které nelepí na stěny mísy. Těsto vložte do mísy vymazané olivovým olejem, přikryjte potravinovou fólií a nechte kynout do zdvojnásobení objemu cca 60 minut. Těsto rozdělte na 6 stejných kousků a z každého vyválejte placku o průměru 20 cm. Placky smažte dozlatova.
Pita chléb můžete rozkrojit na 4 díly a servírovat s olivovým olejem, tymiánem, hrubou solí a pepřem, nebo jako přílohu k zeleninovým či masovým pokrmům.

Nakoupit suroviny

Mouka špaldová hladká 1 kg BIO PROBIO

Mouka špaldová hladká 1 kg BIO PROBIO

63 Kč
Sůl mořská hrubá 1 kg

Sůl mořská hrubá 1 kg

35 Kč
Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

48 Kč
Vybrat vše