Špaldový ovocný koláč

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 50 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 180 g mouka pšeničná polohrubá BIO PROBIO
  • 70 g mouka špaldová celozrnná jemně mletá BIO PROBIO
  • 100 g cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  • 100 ml olej slunečnicový na pečení a smažení BIO BIOLINIE
  • 1 ks prášek kypřicí do pečiva BIO AMYLON
  • 2 ks cukr vanilkový BIO AMYLON
  • 1 lžička mletá vanilka
  • 3 ks vejce
  • 50 100 ml mléko
  • 250 g tvaroh
  • 500 g letní ovoce (jablka, hrušky, meruňky, broskve)

Žloutky ušlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem. Mouku prosejte a smíchejte s ½ balíčku kypřícího prášku. Přidejte olej a společně se žloutky a cukrem ušlehejte. Přimíchejte zbytek kypřicího prášku a podle potřeby zřeďte trochou mléka. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a zlehka ho vmíchejte do těsta. Těsto přelijte do pekáče vyloženého pečicím papírem. Tvaroh smíchejte s 1 lžící oleje a mletým vanilkovým práškem.

Tvarohovou náplní přelijte těsto a posypte ovocem. Pečte na 200 °C cca 30 minut.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

56 Kč
Mouka pšeničná polohrubá 1 kg BIO PROBIO

Mouka pšeničná polohrubá 1 kg BIO PROBIO

62 Kč
Cukr vanilkový 8 g BIO AMYLON

Cukr vanilkový 8 g BIO AMYLON

12,70 Kč
Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

8,20 Kč
Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

48 Kč
Vybrat vše