Nejprve si připravte kvásek z droždí. V míse smíchejte polohrubou a hladkou špaldovou mouku, udělejte v ní důlek, vlijte do něj 2/3 mléka a rozdrobte droždí. Ze stran pomalu vmíchejte mouku, až vznikne řídké těstíčko. Povrch posypte trochou hladké mouky a nechte v teple 30 minut vzejít.
Přidejte všechny ostatní ingredience (cukr, máslo, sůl, vanilku, citronovou kůru a vejce), dolijte zbylé mléko a vypracujte těsto. Nakonec vmíchejte rozinky a mandle. Těsto nechte 30 minut odpočinout. Z těsta vytvarujte bochánek a nechte v teple hodinu kynout. Vykynutý bochánek potřete rozšlehaným vejcem a ozdobte mandlovými lupínky. Na fotce je bochánek ještě posypaný bílým mákem.
Pečte v troubě vyhřáté na 160 °C asi 40-50 minut.
Obarvené vajíčko můžete do bochánku vmáčknout hned po vykynutí těsta a péct společně. V tom případě nezapomeňte vajíčko naolejovat, ať se k těstu nepřilepí.
Existuje ale i jiný postup. Protože může při pečení vajíčko sjet do strany, ale hlavně proto, že pod vajíčkem se těsto dlouho peče. Takže upečte bochánek a po vychladnutí jednoduše malým nožem vyřízněte důlek do těsta, tak akorát na vajíčko.