Do mísy nalijte teplou vodu. Přidejte sůl, cukr, droždí a dobře rozmíchejte. Pokud chcete mít fougasse tmavší, přidejte i lžíci krémového balsamica. Případně přidejte další ingredience podle chuti bylinky, olivy...
Nakonec přidejte olivový olej a mouku. Vypracujte těsto. Dobře to jde hnětačem, těsto je hodně řídké a lepivé.
Hotové těsto nechte 45 minut kynout, stačí při pokojové teplotě.
Po vykynutí si připravte plech, vyložte ho pečícím papírem a jemně poprašte hladkou moukou. Vykynuté těsto na něj vyklopte.
Těsto pomoučněte, docela dost, tolik aby se vám nelepilo na ruce.
Rukama z těsta udělejte na plechu placku tenkou asi 1 cm.
Pomocí kuchyňské stěrky těsto různě rozpulte a udělejte do něj dírky a zářezy nějak tak, jak to vidíte na fotkách.
Nechte ještě 20 minut nakynout na plechu.
Mezitím zahřejte troubu na 230°C. Fougasse pečte přibližně 10-15 minut, až bude na povrchu zlatý a křupavý. Nejlepší je čerstvý.
Tipy a možnosti: