Droždí rozdrobte do misky a smíchejte s cukrem. Zalijte vlažnou vodou a nechte vzejít kvásek ( 15 – 20 minut ).
Ve větší míse smíchejte mouky se solí. Vlijte dovnitř kvásek a zchladlé máslo. Zpracujte těsto.
Nechte hodinu kynout v míse pod utěrkou. Vyklopte na pomoučený vál a lehce propracujte. Rozdělte na 6 stejně velkých dílků a z každého vyválejte bochánek. Nechte cca 7 – 10 minut kynout.
Z každého bochánku vyválejte na pomoučeném vále trojúhelník a stočte od širšího kraje ke špičce. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte 20 minut kynout.
Potřete rozšlehaným vejcem smíchaným s trochou mléka. Posypejte lehce mákem a pečte při 190 °C (horkovzduch) 15 – 20 minut dozlatova.