Kernotto propláchněte a vsypte do hrnce se silnějším dnem. Zalijte jedenapůlnásobkem vody; když špaldu předem orestujete na oleji, bude ještě chutnější. Osolte, přikryjte poklicí a vařte na co nejmírnějším ohni asi půl hodiny, až se voda vyvaří a zrnka změknou. Nemíchejte. Orestujte ořechy a připravte si špenát: čerstvý očistěte a nakrájejte, z rozmraženého vymačkejte vodu. Cibuli orestujte na oleji. Přimíchejte špenát, sůl, muškátový oříšek, pepř, kmín a všechno společně restujte. Přihoďte nastrouhaný nebo rozmačkaný sýr balkánský, (kozí,…), prolisovaný česnek, kernotto a ořechy. Promíchejte a dochuťte. Všechno přesuňte do vymazané zapékací misky a dvacet až třicet minut zapékejte. Po upečení posypte sýrem.