Dýni oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na kostičky velikosti 1 cm. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte nakrájenou cibulku, dýni a společně nechte zezlátnout, cca 10 minut. Poté přidejte posekané šalvějové lístky, utřený česnek a rýži. Vše promíchejte a restujte, dokud rýžová zrnka nejsou plně obalená máslem.
Přidejte víno a za občasného míchání vařte, dokud rýže víno neabsorbuje. Přidejte 2 naběračky vývaru a vařte na mírném plameni, za občasného míchání, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu. Postupně přidávejte vývar po naběračkách a vařte, dokud se všechen nevstřebá, cca 25 minut.
Nakonec dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Posypte rozdrobenou nivou a strouhaným parmazánem a ihned servírujte.