Pohankové palačinky

  • Typ receptu: Bezlepkové, Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 35 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 500 ml mléko
  • 1 ks vejce
  • 200  g mouka pohanková hladká BIO PROBIO
  • 1 špetka sůl mořská jemná BIO BIOSAL
  • 1 lžička cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  •   olej slunečnicový na pečení a smažení BIO BIOLINIE
  •   džem jahodový BIO ZWERGENWIESE

Smíchejte mléko, vejce a přisypte pohankovou mouku. Přidejte sůl, cukr a těsto dobře prošlehejte.

Těsto nechte alespoň 10 minut odpočinout. Pokud je stále řídké, přidejte ještě trochu pohankové mouky.

Na pánvi lehce vymazané olejem smažte tenké palačinky.

Hotové palačinky potřete džemem a podávejte.

Tip: nemáte-li mnoho času, doporučujeme pro rychlejší přípravu výrobek BIOLINIE pohankové palačinky do kterého přidáte pouze vodu a olej

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Mouka pohanková hladká BEZLEPKOVÁ 500 g BIO PROBIO

Mouka pohanková hladká BEZLEPKOVÁ 500 g BIO PROBIO

83 Kč
Džem jahodový 225 g BIO ZWERGENWIESE

Džem jahodový 225 g BIO ZWERGENWIESE

104 Kč
Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

38 Kč
Vybrat vše