Piškotová roláda

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 28 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 3 ks vejce
  • 60 g cukr moučkový BIO PROBIO
  • 1 lžíce olej slunečnicový na pečení a smažení BIO BIOLINIE
  • 60 g mouka na špaldový piškot, bublaninu a jiné letní pečení PROBIO
  • džem jahodový BIO ZWERGENWIESE

Vejce s cukrem vyšlehejte do husté pěny. Přimíchejte olej. Zlehka vmíchejte hladkou mouku.

Těsto rozetřete rovnoměrně na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C (horkovzduch). Pečte asi 8 minut dozlatova.

Vyndejte plech z trouby a nechte 2 minuty orazit. Plát přendejte na čistou utěrku. Podélně stočte a položte koncem vespod. Nechte vychladnout.

Rozpusťte si čokoládu ve vodní lázni a připravte si šlehačku. Těsto opatrně rozbalte a odtrhněte od pečicího papíru. Potřete lehce džemem a tvarohem. Ten oslaďte podle chuti. Bude stačit jen opravdu malinko cukru, protože těsto i marmeláda sladké jsou.

Stočte. Polijte rozpuštěnou čokoládou a ozdobte šlehačkou. Podle chuti dozdobte ovocem, mátou, oříšky, kokosem apod.

Nakoupit suroviny

Džem jahodový 225 g BIO ZWERGENWIESE

Džem jahodový 225 g BIO ZWERGENWIESE

104 Kč
Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

63 Kč
Vybrat vše