Mrkvánky

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 180 min.
  • Množství: 2 porce

Ingredience

  • 150 g mrkev
  • 150 g máslo
  • 125 g mouka špaldová celozrnná jemně mletá BIO PROBIO
  • 125 g mouka špaldová hladká BIO PROBIO
  • 1 špetka sůl jemná BIO BIOSAL
  • 1 lžička prášek kypřicí do pečiva BIO AMYLON
  • 1 ks povidla švestková BIO ZWERGENWIESE
  • 0,5 ks čokoláda hořká 85% kakao BIO LIEBHART'S
  • 0,5 ks ořechy lískové celé BIO PROBIO

Množství na 2 plechy

Z mrkve, másla, mouk soli a kypřicího prášku zpracujte těsto. Zabalte jej do fólie a alespoň na 2 hodiny uložte do lednice.

Vál poprašte moukou a těsto vyválejte na plát slabý asi 2 mm. Pokud budete těsto plnit džemem, nevyvalujte plát slabší, protože džem má větší tendenci se zahřát a z těsta snáze vyteče. Povidla drží v taštičkách lépe, a proto se nemusíte bát těsto vyválet o něco těnčí. Z tenčího těsta lze potom lépe tvořit menší taštičky, protože se do nich vejde více náplně. Silnější těsto vám nedovolí naplnit taštičky více, ale bude vám jistěji držet náplň bez protečení.

Z vyváleného těsta vykrájejte kolečka. Doprostřed každého naneste trochu džemu nebo povidel a překlopte napůl. Okraje dobře přitiskněte a přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Nejlépe vám tento proces půjde pomocí tvořítek na taštičky.

Mrkvánky pečte při 200 °C (horkovzduch nebo bez – s horkovzduchem se rychleji „zapeče“) – 10 – 12 minut dozlatova.

Nechte vychladnout. Po vychladnutí můžete lehce přelít čokoládou a sypat oříšky.

Nakoupit suroviny

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

56 Kč
Mouka špaldová hladká 1 kg BIO PROBIO

Mouka špaldová hladká 1 kg BIO PROBIO

63 Kč
Povidla švestková 225 g BIO ZWERGENWIESE

Povidla švestková 225 g BIO ZWERGENWIESE

104 Kč
Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

8,20 Kč
Čokoláda hořká 85% kakao 100 g BIO LIEBHART'S

Čokoláda hořká 85% kakao 100 g BIO LIEBHART'S

89 Kč
Vybrat vše