Medovníkové kuličky

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 60 min.
  • Množství: 16 porcí

Ingredience

  • NA TĚSTO
  • 200 g mouka dvouzrnková celozrnná jemně mletá BIO PROBIO
  • 1 lžička jedlá soda
  • 80 g panela BIO PROBIO
  • 0,5 lžičky perníkové koření BIO SONNENTOR
  • 1 špetka sůl jemná BIO BIOSAL
  • 2 lžíce med
  • 30 g máslo
  • 1 ks vejce
  • NÁPLŇ
  • 150 g sezamová pasta Tahini
  • 120 g rozehřátý med
  • švestky sušené
  • ořechy vlašské BIO PROBIO

Z ingrediencí na placičky zpracujte těsto.

Z těsta vytvořte placičky a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem.    Pečte    při 180 °C 10 minut. Nechte zchladnout.

Placičky rozmixujte najemno. Odeberte si 250 g směsi a smíchejte s medem a tahini pastou.

Švestky překrájejte na menší kusy a zabalte do vytvořené směsi. Prsty tvarujte kuličky (nevyvalujte mezi dlaněmi, spíš pracujte články prstů). Nakonec obalte ve zbylých drobečcích nebo najemno nasekaných ořískách. 

Nakoupit suroviny

Perníkové koření 40 g BIO SONNENTOR

Perníkové koření 40 g BIO SONNENTOR

62 Kč
Mouka dvouzrnková celozrnná jemně mletá 500 g BIO PROBIO

Mouka dvouzrnková celozrnná jemně mletá 500 g BIO PROBIO

65 Kč
Vybrat vše