Nejdříve si připravte náplň. Pomletý mák nasypejte do rendlíku, zalijte mlékem a pozvolna za občasného míchání vařte 15 – 20 minut. Oslaďte panelou, přidejte skořici a tuzemák a vařte ještě 2 minuty. Odstavte a nechte chladnout.
Mouku promíchejte se sodou a solí. Do těsta začněte zapracovávat máslo a žloutek. Když vznikne směs podobná suché drobence, zalijte octem a vodou a uhněťte pružné těsto. Pokud se vám zdá během hnětení suché, zakápněte případně ještě trochou vody.
Těsto rozválejte na tenký obdélník široký asi 12 cm. Potřete rovnoměrně makovou náplní. Podélně překrojte a z každého pruhu těsta nakrájejte trojúhelníky o hraně asi 6 cm. Od širší strany ke špičce srolujte rohlíčky a přendejte na plech vyložený pečicím papírem.
Pečte při 180 °C asi 25 minut.
Nakonec můžete jemně posypat moučkovým cukrem.