Makové rohlíčky

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 80 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • NA TĚSTO
  • 210 g mouka pšeničná chlebová BIO PROBIO
  • 1 špetka jedlá soda + sůl
  • 65 g máslo
  • 1 ks žloutek
  • 1,5 lžičky ocet vinný
  • 2 lžíce voda
  • NÁPLŇ
  • 80 g mák modrý BIO PROBIO
  • 300 ml mléko
  • 2 lžíce panela BIO PROBIO
  • 0,5 lžičky skořice mletá BIO SONNENTOR
  • 1 lžíce rum

Nejdříve si připravte náplň. Pomletý mák nasypejte do rendlíku, zalijte mlékem a pozvolna za občasného míchání vařte 15 – 20 minut. Oslaďte panelou, přidejte skořici a tuzemák a vařte ještě 2 minuty. Odstavte a nechte chladnout.

Mouku promíchejte se sodou a solí. Do těsta začněte zapracovávat máslo a žloutek. Když vznikne směs podobná suché drobence, zalijte octem a vodou a uhněťte pružné těsto. Pokud se vám zdá během hnětení suché, zakápněte případně ještě trochou vody.

Těsto rozválejte na tenký obdélník široký asi 12 cm. Potřete rovnoměrně makovou náplní. Podélně překrojte a z každého pruhu těsta nakrájejte trojúhelníky o hraně asi 6 cm. Od širší strany ke špičce srolujte rohlíčky a přendejte na plech vyložený pečicím papírem.

Pečte při 180 °C asi 25 minut.

Nakonec můžete jemně posypat moučkovým cukrem.

 

Nakoupit suroviny

Mouka pšeničná chlebová 1 kg BIO PROBIO

Mouka pšeničná chlebová 1 kg BIO PROBIO

54 Kč
Skořice Cejlon mletá 40 g BIO SONNENTOR

Skořice Cejlon mletá 40 g BIO SONNENTOR

57 Kč
Mák modrý BIO 250 g PROBIO

Mák modrý BIO 250 g PROBIO

71 Kč
Vybrat vše