Lokše s povidly a mákem

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Vegetariánské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 60 min.
  • Množství: 5 porcí

Ingredience

  • 300 g brambory vařené ve slupce
  • 100 g mouka pšeničná hladká BIO PROBIO
  • 1 špetka sůl BIO BIOSAL
  • ghí - přepuštěné máslo
  • povidla švestková BIO ZWERGENWIESE
  • mák modrý BIO PROBIO
  • cukr moučkový BIO PROBIO

Oloupané brambory nastrouhejte najemno. Smíchejte s 80 g hladké mouky a špetkou soli. Těsto rozdělte na 5 stejných dílů. Jeden po druhém rozvalujte na tenkou placku o průměru asi 21 cm. Během vyvalování hodně podsypávejte moukou a obracejte, aby se vám nepřichytilo. Protože těsto má tendenci měknout, vždycky před vyvalováním kousek těsta propracujte s trochou mouky.

Placky opékejte nasucho na středně rozehřáté pánvi z obou stran. Otočte vždycky, když se začnou tvořit hnědé puchýře. Trvá to tak 2 – 3 minuty z každé strany.

Lokše potírejte z obou stran ghí a skládejte na sebe.

Placky potírejte povidly, srolujte a na talíři posypejte mákem a cukrem.

Nakoupit suroviny

Mouka pšeničná hladká 1 kg BIO PROBIO

Mouka pšeničná hladká 1 kg BIO PROBIO

58 Kč
Povidla švestková 225 g BIO ZWERGENWIESE

Povidla švestková 225 g BIO ZWERGENWIESE

104 Kč
Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

63 Kč
Mák modrý BIO 250 g PROBIO

Mák modrý BIO 250 g PROBIO

71 Kč
Vybrat vše