Kuřecí stir-fry s natural rýží

  • Typ receptu: Bezlaktózové
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 15 min.
  • Množství: 2 porce

Ingredience

  • 300 g kuřecí maso
  • 3 lžíce omáčka sojová fermentovaná 250 ml BIO Crudolio
  • 2 lžičky saké na vaření
  • 1 lžička bramborový škrob
  • 200 g brokolice
  • 2 lžíce olej olivový extra panenský BIO BIOLINIE
  • 1 ks červená paprika
  • 3 ks jarní cibulka
  • 2 stroužky česnek
  • 1 lžička zázvor čerstvý strouhaný
  • 1 lžíce sezam neloupaný BIO PROBIO
  • 1 ks chilli paprička

Kuřecí nebo krůtí maso nakrájejte nadrobno.

V misce promíchejte ingredience na marinádu – shoyu, saké (můžete případně nahradit ginem) a bramborový škrob. Maso v marinádě obalte a nechte odpočívat alespoň 2 hodiny v lednici.

Brokolici rozeberte na menší růžičky. Vložte do vroucí osolené vody a pár minut vařte, aby trochu změkla, ale ne moc. Sceďte a přendejte do ledové vody, aby si zachovala barvu a živiny. Po chvíli sceďte a nechte okapat.

V pánvi rozehřejte 1 – 2 lžíce oleje. Maso restujte asi 5 minut. Přidejte na plátky pokrájenou papriku a jarní cibulku. Míchejte asi 2 minuty. Poté přidejte zázvor, najemno nasekaný česnek, brokolici a asi minutu míchejte. Pokapejte shoyu, přilijte také asi 2 – 3 lžíce vody a míchejte necelou minutu.

Servírujte s nudlemi nebo rýží. Navrch posypejte sezamovými semínky a čerstvým koriandrem. Pokud máte rádi pikantní jídla, nezapomeňte na chilli papričku.

Nakoupit suroviny

Sezam (neloupaný) 150 g BIO PROBIO

Sezam (neloupaný) 150 g BIO PROBIO

38 Kč
Vybrat vše