Kroupy ala halušky se zelím

  • Typ receptu: Bezlaktózové
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 20 min.
  • Množství: 2 porce

Ingredience

  • 200 g kroupy špaldové (kernotto) BIO PROBIO
  • olej slunečnicový na pečení a smažení BIO BIOLINIE
  • 1 ks cibule
  • 200 g anglická slanina
  • 200 g zelí kysané BIO PROBIO
  • 1 lžíce cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  • 0,5 lžičky kmín mletý BIO SONNENTOR
  • sůl BIO BIOSAL

Nafermentované* kroupy uvařte doměkka dle návodu.. Sceďte a nechte okapat.

*zrna propláchněte, zalijte trojnásobným množstvím vody. Po 12 hodinách vodu slijte a dejte novou. Do vody můžete přidat trošku soli, jablečného octa, syrovátky. Po cca 24 hodinách kroupy slijte a uvařte v nové vodě.

V pánvi rozehřejte asi 2 lžíce oleje. Cibuli nakrájejte nadrobno a opékejte dozlatova. Slaninu nakrájejte na kostičky a přidejte k cibuli. Míchejte, dokud nezačne chytat barvičku. Zasypte cukrem a promíchejte. Přidejte okapané zelí, kmín a asi dvě minuty opékejte. Přidejte kroupy, lehce osolte, promíchejte a můžete podávat. Kdo chce, může ještě trochu opepřit čerstvě drceným pepřem.

Nakoupit suroviny

Kmín mletý 60 g BIO SONNENTOR

Kmín mletý 60 g BIO SONNENTOR

57 Kč
Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

48 Kč
Kroupy špaldové (kernotto) 500 g BIO PROBIO

Kroupy špaldové (kernotto) 500 g BIO PROBIO

52 Kč
Zelí kysané 750 g BIO PROBIO

Zelí kysané 750 g BIO PROBIO

90 Kč
Vybrat vše