Krekry z rýžové mouky

  • Typ receptu: Bezlepkové, Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 35 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 150 g rýžová mouka hladká BIO PROBIO
  • 1 lžička paprika sladká mletá BIO SONNENTOR
  • 50 g máslo
  • 100 g sýr
  • 2 ks vejce
  • sůl mořská jemná BIO BIOSAL
  • pepř černý mletý BIO SONNENTOR
  • semínka chia BIO PROBIO
  • len hnědý BIO PROBIO
  • mák modrý BIO PROBIO

Postup:

Smícháme mouku, papriku, sůl a pepř. Tuto směs spolu s máslem propracujeme a vytvoříme drobenku. Přidáme ¾ nastrouhaného sýra a našlehaná vajíčka. Zpracujeme v těsto a necháme 10 minut uležet.

Plech vyložíme pečícím papírem a na něj rozválíme těsto na co nejtenčí plát. Plát potřeme ušlehaným vejcem, posypeme semínky či kořením a lehce zaválíme, aby nám semínka z krekrů neopadávala. Posypeme ještě zbylým sýrem. Kolečkem na krájení pizzy rozkrájíme na širší proužky, čtverečky či trojúhelníky. Jednotlivé tvary od sebe neoddělujeme a rozlámeme je nebo rozkrájíme podle řezů až po upečení.

Pečeme v předehřáté troubě na 160°C 15-18 minut, jen do lehkého nazlátnutí.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Semínka chia 200 g BIO PROBIO

Semínka chia 200 g BIO PROBIO

65 Kč
Len hnědý BEZLEPKOVÝ 150 g BIO PROBIO

Len hnědý BEZLEPKOVÝ 150 g BIO PROBIO

31 Kč
Mák modrý BIO 250 g PROBIO

Mák modrý BIO 250 g PROBIO

71 Kč
Paprika sladká 50 g BIO SONNENTOR

Paprika sladká 50 g BIO SONNENTOR

66 Kč
Vybrat vše