Hummus

  • Typ receptu: Bezlepkové, Bezlaktózové, Veganské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 15 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 200 g cizrna BIO PROBIO
  • 1 plechovka cizrna sterilovaná BIO BIOLINIE
  • 3 lžíce sezamová pasta Tahini
  • 3 lžíce citronová šťáva
  • 2 lžíce olej olivový extra panenský BIO BIOLINIE
  • 2  stroužky česnek
  • 1 špetka sůl mořská jemná BIO BIOSAL
  • 1  lžíce Omáčka Tamari fermentovaná 250 ml BIO Crudolio

Použijete-li suchou cizrnu, je potřeba ji propláchnout a namočit ideálně přes noc (alespoň 12 hodin). Vodu z namočené cizrny slijte a vařte ji v nové vodě asi 60 minut, dokud nezměkne. Správně uvařenou cizrnu poznáte tak, že ji lehce rozmáčknete mezi prsty.

Pokud použijete cizrnu sterilovanou, nasypte ji do mixéru i s trochou nálevu. Přidejte Tahini, citronovou šťávu, olivový olej, česnek a mixujte, dokud není pomazánka hladká. Dochuťte solí, nebo omáčkou Tamari.

Pomazánka je velice variabilní, a tak ji můžete ochutit třeba římským kmínem, uzenou paprikou, smaženou cibulkou nebo pečenou řepou.

Hummus podávejte s pita chlebem nebo čerstvým kváskovým chlebem a zeleninovým salátem.

Tip 1: chcete-li mít cizrnu krásně měkkou, přidejte do vody na namáčení i vaření asi 1/2 lžičky jedlé sody

Tip 2: pro lepší stravitelnost se doporučuje vařit cizrnu s majoránkou nebo kouskem mořské řasy

 

 Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Cizrna 500 g BIO PROBIO

Cizrna 500 g BIO PROBIO

54 Kč
Vybrat vše