Houbová pohanka s rukolou

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Bezlepkové, Veganské, Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 50 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 200 g Pohanka kroupa BIO PROBIO
  • olej olivový extra panenský BIO BIOLINIE
  • 1 kostka bujón zeleninový - kostky BIO PROBIO
  • 1 cibule
  • 100 g čerstvé houby
  • 2 stroužky česnek
  • 1 lžička citronová šťáva
  • rukola
  • sůl jemná BIO BIOSAL
  • pepř černý mletý BIO SONNENTOR

Pohankové kroupy properte ve studené vodě a nechte okapat. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, očištěné houby na plátky.
Houby orestujte na oleji, přidejte cibulku s česnekem a za stálého míchání je nechte zpěnit. Podlijte 100 ml vývaru a poduste do změknutí. Pohanku orestujte na oleji, poté přilijte 300 ml zeleninového vývaru, citronovou šťávu a osolte. Pohanku vařte 3 minuty a 30 minut ji nechte dojít.
Houbovou směs smíchejte s pohankou a dochuťte solí a pepřem. Nakonec vmíchejte rukolu, která jídlu dodá charakteristickou chuť.
Podávejte se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k masu.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Pohanka kroupa 500 g BIO PROBIO

Pohanka kroupa 500 g BIO PROBIO

73 Kč
Bujón zeleninový - kostky 6 x 0,5 l 66 g BIO PROBIO

Bujón zeleninový - kostky 6 x 0,5 l 66 g BIO PROBIO

42 Kč
Vybrat vše